Societat

Cauen els lladres que van atracar la joieria de la germana del gendre dels Tous

Els Mossos han detingut cinc sospitosos, tres dels quals han ingressat a la presó. Els mateixos lladres també haurien assaltat un xalet d'Altafulla i una casa a Manresa

Descoberta la banda d'atracadors que hauria assaltat la joieria de la germana de Lluís Coromines, el gendre dels Tous que el desembre de 2006 va matar d'un tret un lladre que rondava la casa dels seus sogres a Sant Fruitós de Bages. Aquesta vegada, però, els sospitosos són de nacionalitat espanyola, res a veure amb la banda kosovar que fa tres anys va mobilitzar tota la policia del país pel robatori frustrat –no van arribar a endur-se res del xalet dels creadors dels ossets manresans– més famós dels últims anys.

El 21 d'octubre, la petita joieria que la família Coromines té al centre de Navàs, el seu poble, va ser assaltada per dos individus armats amb una pistola. Van agafar totes les joies i els diners que van poder, van tancar els amos de l'establiment a la rebotiga i van fugir.

Els Mossos van obrir una investigació immediatament. Cinc dies després, es va cometre un altre robatori amb violència i intimidació en una casa d'Altafulla (Tarragonès). Els lladres també van endur-se'n joies i diners en efectiu, una "quantitat important", segons fonts policials. Per aconseguir que els obrissin la porta, un dels atracadors es va fer passar per missatger per enganyar la víctima, que estava sola. Un cop aconseguit el pas lliure, dos homes amb passamuntanyes van lligar la víctima per regirar la casa i endur-se el botí.

La policia va detectar diversos indicis que els van fer pensar que els dos casos estaven relacionats, malgrat la distància a què s'havien comès.

Finalment, el 20 de novembre els Mossos van detenir Juan D.B., de 28 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Barcelona, considerat pels investigadors un dels components més actius del grup. Ja tenia diversos antecedents per atracaments.

Posteriorment, s’ha detingut José J.O., de 60 anys, també de nacionalitat espanyola i veí de Lleida, i Francisco E.Z., de 43 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Badalona. En l'escorcoll que la policia va fer a casa d’aquest últim detingut va trobar una pistola de fogueig, una altra amb munició real i una "important quantitat de diners en efectiu".

També han estat arrestats dos homes, veïns de Barcelona i de nacionalitat espanyola, que haurien donat als lladres informació sobre la botiga i la casa assaltades i haurien col·laborat en la venda de part del botí.

Els investigadors també han atribuït a aquesta banda un altre robatori violent registrat a Manresa el tres d'octubre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.