Societat

Radars mòbils detecten 2.473 infraccions al dia per excés de velocitat

És el resultat d’una campanya preventiva que es va dur a terme entre l’1 i el 7 d’agost

Barcelona tindrà més de 100 càmeres controlant els vehicles a la Zona de Baixes Emissions

Un conjunt de radars mòbils van detectar 2.473 infraccions diàries de velocitat excessiva a Catalunya durant una campanya preventiva que es va dur a terme de l’1 al 7 d’agost, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). La xifra suposa el 4,6% dels 378.023 vehicles controlats durant aquells set dies. Els Mossos d’Esquadra i 18 cossos de policia local d’arreu del país, entre ells el de la Guàrdia Urbana de Barcelona, van denunciar 17.309 conductors, tres dels quals per infraccions de caire penal. Del total, 11.283 dels vehicles amb excés de velocitat van ser detectats amb aparells dels Mossos d’Esquadra, mentre que els 6.026 restants ho van ser per les policies locals.

L’11,8 % dels accidents amb víctimes en zona interurbana el 2021 van tenir com a causa concurrent una velocitat inadequada i, aquest any, aquesta tipologia d’infracció representa el 10,5 % del total dels factors de la sinistralitat. L’SCT ha recordat que l’excés de velocitat és una causa directa de sinistres vials i que es tracta d’un factor que incrementa la gravetat de les lesions.

Més càmeres a la ZBE

D’altra banda, Barcelona tindrà 42 noves càmeres per controlar les matrícules a la Zona de Baixes Emissions (ZBE), pel que el nombre total superarà el centenar. L’Aajuntament de Barcelona ha adjudicat en un concurs públic el contracte per instal·lar 42 nous punts de control de la ZBE, que permetran comprovar si els vehicles poden circular en l’horari restringit en el segon semestre del 2023.

Entre les noves ubicacions de punts de control previstes es trobarien algunes en les principals vies de circulació de la ciutat com les avingudes Diagonal, Vallcarca, Madrid o Vallvidrera o els carrers Aragó i Potosí.

L’adjudicatària és Aluvisa, una empresa de Cornellà de Llobregat especialitzada en sistemes d’il·luminació i vigilància aplicades a la mobilitat urbana, i el cost del desplegament, més d’1,2 milions d’euros, es finançarà amb fons Next Generation.

L’Ajuntament de Barcelona va iniciar la setmana passada l’actualització de l’ordenança de la ZBE Rondes, que mantindrà la prohibició de circular en aquest àmbit els dies laborables de dilluns a divendres entre les 7 hores i les 20 hores només per als vehicles més contaminants sense etiqueta ambiental de la DGT, excepte els que estiguin exempts o comptin amb una autorització temporal. La nova normativa també manté que el sistema de control seguirà sent a partir de les càmeres sense perjudici que la Guàrdia Urbana pugui realitzar controls.

La sanció per no respectar aquesta prohibició és de 200 euros, amb un increment del 30% el cas que s’infringeixi l’ordenança durant un episodi de contaminació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia