Societat

El Blu-ray de Sony serà el successor del DVD

Tecnologia

La guerra de formats entre HD-DVD i Blu-ray ha arribat a la fi. Toshiba va anunciar ahir la seva retirada de la batalla i va explicar que no pot seguir fabricant els reproductors HD-DVD per raons purament econòmiques. Això deixa via lliure al format Blu-ray, impulsat per Sony, que es confirma com el successor del DVD.
L'aparició d'aquests dos formats havia dividit les productores cinematogràfiques. D'una banda, el Blu-ray té una capacitat de 25 Gb i millor definició d'imatge pel fet de ser un disc òptic, i de l'altra, l'HD-DVD podia emmagatzemar 15 Gb però tenia l'avantatge d'adaptar-se al format del disc, cosa que resultava més econòmica per als fabricants.

Tot semblava indicar que l'HD-DVD s'enduria la victòria. Toshiba comptava amb el suport de Microsoft, Nec i Sanyo, i va rebre el vistiplau de grans majors del cinema, com Universal, Warner i Paramount. Sony, en canvi, només comptava amb l'ajuda de Philips. Però això ha estat suficient: va equipar la seva Playstation 3 amb un reproductor Blu-ray i va arribar a les llars abans que l'HD-DVD de Toshiba, cosa que va popularitzar ràpidament el format, que en poc temps va rebre el suport d'Apple, Dell, Fox i Buenavista.

Al mateix temps, Toshiba va començar a perdre les ajudes. A principis d'any, la Warner va anunciar que trauria pel·lícules en els dos formats, i a finals de gener Microsoft va insinuar que podria incloure el format Blu-ray en la seva consola Xbox360.

Aquest ha estat el tret definitiu per a Toshiba, que confiava en l'aparell de videojocs de Microsoft per poder frenar la ràpida expansió del Blu-ray a través de la Playstation 3. Els videojocs han jugat el paper de cavall de Troia a l'hora d'introduir els formats a les cases, i aquesta ha estat la clau de la victòria de Sony, que s'ha endut dos mercats en la mateixa jugada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.