Societat

Barcelona insta l’Estat a prorrogar els contractes de lloguer mentre no hi hagi una llei de contenció de rendes

El ple aprova una proposició de BComú amb el vot favorable del PSC i ERC

Junts i Esquerra retreuen al govern municipal que faci una petició a l’executiu espanyol quan comuns i socialistes en formen part

Barcelona insta el govern espanyol a prorrogar els contractes de lloguer mentre no hi hagi una llei de contenció de rendes i reitera la petició perquè limiti els preus dels nous contractes de lloguer. Així ho recull una proposició plantejada per BComú que s’ha aprovat al plenari amb els vots a favor dels socis de l’executiu municipal, el PSC, i el principal grup a l’oposició, ERC. JxCat i Cs s’han abstingut mentre que la resta de grups hi han votat en contra. El text aprovat s’ha transaccionat amb els socialistes i la versió final que s’ha votat canvia la paraula ’regular’ per ’limitar’, a l’hora de parlar dels preus.

A més, inclou dos punts nous, un dels quals insta la Generalitat a aprovar un pla que inclogui la promoció de 1.000 habitatges l’any.

La regidora d’Habitatge, Lucía Martín, ha admès en la seva intervenció inicial que les propostes recollides en la proposició no són noves, però ha exclamat que el context actual és “greu”. “La urgència fa que això no es pugui dilatar ni un dia més”, ha dit Martín, que ha argumentat que a Catalunya la regulació de preus va funcionar i a més no va afectar l’oferta. “És insostenible continuar així”, ha indicat.

El text aprovat també insta l’Estat a limitar els tipus d’interès de les hipoteques sobre habitatges habituals i demana prorrogar la moratòria de desnonaments i la prohibició de talls de subministraments fins que entri en vigor la Llei pel Dret a l’Habitatge Estatal.

A més, el cinquè punt -inclòs amb la transacció-, matisa que el repte de l’habitatge és un dèficit “estructural” que requereix una política “ambiciosa i concertada per part de totes les administracions”.

En la seva intervenció, la regidora republicana Eva Baró ha criticat que el PSC hagi esmenat el text per rebaixar la pressió al govern espanyol i ha lamentat que comuns i socialistes s’instin a ells mateixos, ja que també són socis a l’executiu espanyol i depèn d’ells impulsar els canvis. “Acordin noves regles de joc, surtin de la zona de confort”, els ha dit.

Per la seva banda, JxCat, ha justificat l’abstenció perquè troba a faltar alguns punts en el text, com ara que es tingui en compte “l’estructura i la concentració d’habitatges” a Barcelona o com afecta la inflació als petits propietaris. A més, igual que ERC, també ha retret al govern municipal que instin al govern espanyol quan comuns i socialistes formen el govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS