Societat

Estimats Reis d’Orient

Tot a punt als municipis gironins perquè la seva mainada pugui viure, de nou, les hores més màgiques de l’any

En la majoria de pobles es fan també activitats com tallers, espectacles i xocolatades

La gran majoria dels municipis de la demarcació de Girona tenen a punt per aquesta tarda la cavalcada de Reis, que en molts de casos és l’esdeveniment de l’any que reuneix més gent als seus carrers. Al marge de la cavalcada pròpiament dita s’han previst xocolatades i petits espectacles. Els recorreguts i els horaris solen ser els de sempre, amb algunes variacions puntuals com passa a Blanes (vegeu la informació adjunta). Les rues d’avui tanquen un cicle d’activitats dels patges reials, principalment els populars campaments, i també visites a col·lectius de gent que no es pot desplaçar, com la que van fer ahir els patges reials als pacients de l’hospital de Figueres. Rere els actes d’avui hi ha normalment una feina de mesos de voluntaris, agrupats en associacions o en ajuntaments. Per motius de seguretat, hi ha llocs on no es llençaran caramels, com han decidit a Salt (vegi’s la informació adjunta).

Alt Empordà

Castelló d’Empúries

A les 16 h ses majestats començaran una desfilada pels canals d’Empuriabrava. La cavalcada començarà a les 19 h al pont Nou fins a la plaça de les Monges. La recepció tindrà lloc davant de la basílica de Santa Maria.

L’Escala

Els Tres Reis arribaran a les 18.15 h a la platja i faran un recorregut fins a l’aparcament de Ca les Monges.

Garriguella

A les 18.30 h sortirà la cavalcada en direcció a l’església de Santa Eulàlia, amb la batucada Bandtumbats. Seguidament, recepció dels Reis d’Orient a la sala polivalent i xocolatada.

Llançà

L’arribada dels Tres Reis serà a les 18 h al port. Al pàrquing de la Gola, l’alcaldessa els lliurarà les claus de la ciutat. La rua anirà fins a la residència Can Marly.

Figueres

Començarà a les 19 h al carrer Borrassà i culminarà a la Rambla, on ses majestats rebran la mainada. També a la Rambla hi haurà espectacles a càrrec dels membres del seguici.

Peralada

Ses majestats arribaran a les 19.30 h i faran un recorregut fins a la plaça Gran. Amb focs artificials i l’espectacle de percussió amb la Batucada Maracuya. A Vilanova de la Muga, els Tres Reis arribaran abans: a les 18 h a la plaça de l’Església.

El Port de la Selva

18 h. Arribada al passeig del Mil·lenari, rebuda a l’ajuntament i trobada amb els nens a l’Espai Port.

Roses

A les 19 h començarà la cavalcada reial a la plaça de les Botxes, des d’on es dirigirà al carrer dels Pescadors. A la plaça Rahola hi haurà els parlaments i la recepció a tota la mainada.

Viladamat

L’arribada s’ha programat per a les 19 h a l’aparcament de l’ateneu Sebastià Salellas.

Vilafant

La cavalcada reial sortirà a les 18 h del campament reial i a les 19 h se situarà davant de la casa de la vila.

Baix Empordà

Begur

18 h. Arribada pel pont, fins a la plaça dels Claustres, on hi haurà el campament reial màgic.

Calonge i Sant Antoni

A Calonge, la sortida s’ha previst a les 18 h al pavelló d’esports. La rebuda a la mainada serà als jardins del castell. A Sant Antoni, la sortida serà a l’avinguda Costa Brava i la rebuda als nens, al Collet.

L’Estartit

Els Tres Reis arribaran a les 18.30 h per la platja i faran un recorregut fins a la pineda, on hi haurà focs d’artifici. La recepció s’ha previst fer-la al passeig Marítim.

Pals

En aquesta població, el seguici reial començarà la marxa a les 18 h a Can Valmanya per dirigir-se a la plaça Catalunya

La Bisbal

18.00. Davant les voltes, al carrer Sis d’Octubre del 1896. Ball de gegants reials. Seguidament, arribada dels Reis, que seguiran un recorregut amb inici al carrer Sis d’Octubre i final a la plaça del Castell. Ball de l’Àliga a la plaça Major i a les 20 h, a la plaça del Castell, rebuda als Reis.

Parlavà

Els Tres Reis seran a la plaça de Fonolleres a les 18.30 h i a la font de Parlavà a les 19.30 h.

Palafrugell

A les 17 h se sortirà de la plaça del Sol i recorregut fins a la plaça de l’Ermengarda.Hi haurà un parlament de ses majestats des del balcó del Museu del Suro. La recepció es farà a La Bòbila.

Palamós

Arribada dels Reis d’Orient a Palamós a les 17.45 h i espectacle de llum a l’Estenedor de Xarxes, salutació de l’alcalde i actuació de l’Orquestra de Reis.

Sant Feliu de Guíxols

La comitiva sortirà a les 19 h de la zona esportiva Vilartagues. La benvinguda a ses majestats es donarà a la plaça del Mercat (a l’espai on es feia habitualment, al monestir, hi fan obres), on les autoritats els lliuraran les claus de la ciutat. Hi haurà un espectacle audiovisual i recollida de cartes.

Santa Cristina d’Aro

A les 18.30 h, Inici a la plaça Pedró, amb arribada a la plaça Mn. Baldiri Reixac, on hi haurà el campament reial.

Torroella de Montgrí

A les 19.15 h al passeig de Catalunya, castell de focs de benvinguda a ses majestats. Tot seguit, cavalcada.

Garrotxa

Besalú

18 h. Arribada de la cavalcada pel pont Vell, per seguir un recorregut fins a la plaça dels Claustres.

Sant Jaume de Llierca

19 h. Arribada dels Reis al carrer Major i visita a l’església. Tot seguit, rebuda dels infants al campament reial, situat a la plaça Major. Xocolatada per a tothom.

Les Preses

De les 17.45 h a les 18.15 h. a la plaça Major, inscripcions per al concurs de fanals fets a mà. A les 18.30, inici de la cavalcada.

Argelaguer

Els Reis surten de l’escola i després de recórrer els carrers del poble arriben a la plaça de la Generalitat a les 18.30 h.

Castellfollit de la Roca

La cavalcada començarà a les 18 h i un cop hagi passat per diferents carrers el seguici de ses majestats rebrà la mainada al campament de la plaça Catalunya.

Maià de Montcal

A les 18.30 h, arribada dels Reis a Segueró i a les 19.15 h, entrada a Maià per anar fins a l’església i a les escoles per donar regals a la mainada. Xocolata i coca per a tothom.

Mieres

A les 18 h, els Reis arribaran a l’aparcament d’accés al poble, a Can Met. Ses majestats rebran els nens en una vela a l’aparcament del dispensari.

Montagut i Oix

Arribada a la plaça Major d’Oix a les 18 h i a les 20 h a Montagut.

Les Planes d’Hostoles

La cavalcada començarà al carrer de la Salut a les 18 h i el Reis rebran els nens a la plaça Nova.

Sant Feliu de Pallerols

Ses majestats sortiran a les 18.30 h de la plaça del Soler i faran un recorregut per tots els barris del poble.

Sant Joan les Fonts

La comitiva arribarà a les 18.30 h de Vivers, al pont medieval i faran un recorregut fins al Prat de can Miquelet.

Santa Pau

Inici a les 19 h a la zona esportiva, seguint cap a la plaça Major, on els Tres Reis rebran els infants.

La Vall de Bianya

Els Reis arribaran al centre cívic a les 18 h. A les 20 h, ho faran a la Cooperativa de la Canya.

La Vall d’en Bas

La cavalcada sortirà del parc de l’estació a les 18 h i arribarà a la plaça, on es farà la rebuda.

Cerdanya

Puigcerdà

A les 17 h, visita de ses majestats al local social de Vilallobent. A les 18.30 h , sortida de la cavalcada des de l’estació cap al centre, fins a l’ajuntament.

Gironès

Bescanó

A les 19 h, sortida a la Torre seguint pel passeig Sant Jordi, l’avinguda Assumpta, el carrer Nou i el carrer de Sant Grau fins al polivalent.

Bonmatí

A les 18.30 h, arribada de ses majestats, per tot seguit dirigir-se a l’ajuntament, on seran rebuts per les autoritats. A les 19 h, els Tres Reis arribaran al pavelló, on atendran els nens.

Campllong

Inici a les 18.30 h. Ses majestats faran una passejada pels carrers de la vila i rebran els nens a la plaça Catalunya.

Cassà de la Selva

Entre les 15 h i les 18 h, campament reial al parc de l’Estació, on la cavalcada començarà a les 18.30 h. A les 20.30 h, a la plaça de la Coma, recepció a ses majestats.

Quart

Des de les 16.30 h serà obert el campament reial al local social, on es faran diversos tallers i hi haurà un espai per escriure la carta als Reis. A les 17.30 h arribaran ses majestats i a les 19 h començarà la cavalcada.

Sant Gregori

Els Tres Reis seran a l’església de Cartellà a les 18 h i a la plaça Joan Carles Arnau de Ginestar a les 18.45. Entraran al nucli de Sant Gregori a les 19.30 per l’avinguda de Girona. La recepció serà a la plaça Francesc Macià, on es farà una xocolatada.

Sant Julià de Ramis

A les 17.30 h els Tres Reis arribaran amb el tren Pinxo al veïnat de Montagut i allà començaran la cavalcada per la carretera de Banyoles fins a la plaça 1 d’Octubre.

Celrà

A partir de les 17.30 h es podrà visitar el campament reial a la plaça de la Sardana i a les 18.30 hcomençarà la cavalcada, que s’acabarà a la plaça Catalunya.

Llagostera

La cavalcada començarà a les 19 h a l’avinguda de l’Esport. La recepció a ses majestats es farà a l’escenari del Teatre Casino Llagosterenc.

Pla de l’Estany

Banyoles

A les 18 h s’iniciarà la cavalcada al camp de futbol vell i, després de passar per diversos carrers del centre, s’acabarà davant de l’ajuntament. A la plaça de les Rodes s’organitzarà una xocolatada.

Camós

L’inici s’ha previst a les 19 h al turó de Santa Magdalena, des d’on la cavalcada seguirà fins a la plaça de l’Ajuntament.

Fontcoberta

A les 18.30 h, cavalcada de Reis sortirà de Can Jan de la Farrés cap a la plaça Catalunya de Melianta, on hi haurà la recepció.

Serinyà

A partir de les 18.30 h, la cavalcada passarà pel centre fins a fer l’adoració a l’església de Sant Andreu. Seguidament, xocolatada a la plaça i recepció a l’ajuntament.

Porqueres

Començarà a les 19 h a la zona esportiva de Miànigues i, després de travessar part del municipi, s’acabarà a la plaça Major.

Cornellà del Terri

Des del carrer Nostra Senyora de Montserrat, a les 18.30 h la cavalcada creuarà el poble per arribar al pavelló, on es farà la recepció.

Ripollès

Camprodon

A les 16 h s’obrirà el campament reial i a les 19 h la cavalcada sortirà del pavelló vell.

Ribes de Freser

La sortida serà a les 18 h a la carretera de Pardines. Després la cavalcada dels Reia farà una parada al carrer Puigmal per compartir la xocolatada i, seguidament, tindrà lloc la recepció reial.

Ripoll

A les 18 h començarà un recorregut pel centre, fins a arribar a la plaça de l’Ajuntament. Seguidament aniran al claustre del monestir, espai on ses majestats rebran la mainada..

Selva

Arbúcies

Ses majestats arribaran a les 18.30 h i la cavalcada anirà des de l’ajuntament a la plaça de la Vila.

Hostalric

A les 18 h començarà al carrer Girona, des d’on la cavalcada seguirà fins al carrer Ravalet. La recepció serà a les 20 h al centre cultural Serafí Pitarra.

Lloret de Mar

Ses majestats arribaran a les 17 h al Museu del Mar, des d’on faran un recorregut fins a l’ajuntament, on les autoritats les rebran oficialment.

Maçanet de la Selva

L’arribada serà a les 17.30 h a la plaça Lluís Companys, on hi haurà una xocolatada. La cavalcada començarà a les 18.15 h en direcció a la plaça de l’Església.

Riudellots de la Selva

La cavalcada començarà a les 19 h a l’avinguda Països Catalans i seguirà fins a la plaça de l’Església.

Sant Hilari Sacalm

Començarà a les 18 h a la rotonda del Mil·lenari i s’acabarà a la plaça de l’Església.

Sta Coloma de Farners

Començarà a les 18 h al carrer Camprodon i seguirà pel centre fins al passeig Sant Salvador.

Girona

Carrosses amb pedals

La cavalcada de Girona farà el mateix circuit que l’any passat, una ruta gairebé circular entre l’extrem de la Devesa pròxim a l’auditori i la Copa, d’uns dos quilòmetres. La rebuda serà a les 19.45 h, amb un espectacle. Una de les principals novetats d’aquest any és que la cavalcada incorporarà carrosses de pedals durant la part del trajecte que no faran a peu.

Blanes

Condicionats per unes obres

Les obres que s’estan fent a la zona portuària impedeixen que aquest any els Tres Reis arribin a Blanes per mar. L’alternativa serà la plaça dels Països Catalans, davant del col·legi de la Vila, a les 18h. La primera part de la ruta serà diferent de l’habitual, però la del final serà igual, amb el seguici a peu i amb els trons instal·lats a la plaça dels Dies Feiners.

Salt

Des de la Coma Cros, sense animals ni llançament de caramels

La Coma Cros s’ha consolidat aquest any com a escenari del campament reial de Salt i serà el punt de partida de la cavalcada, a les 19 h. Ses majestats i el seu seguici passaran pel carrer Major i acabaran el recorregut al carrer Miquel Martí i Pol, a l’altura de la zona esportiva. Una característica d’aquesta cavalcada és que no hi participaran animals (sí que n’hi ha al campament) i no es llençaran caramels per tal d’evitar el risc d’aglomeracions i consegüents accidents entre la mainada. Sí que es reparteixen caramels al campament (se’n cuida la Caramel·lera), que estarà obert de les 15.30 h a les 18 h d’aquesta tarda.

Olot

Fins a l’escenari del Firal

A les 18.30 h sortirà la cavalcada d’Olot des de la plaça Clarà, on aquesta setmana hi havia el campament reial. El recorregut serà l’habitual, pels carrers Mulleras, Serra Ginesta, Major i Sant Esteve. Aquí, els Tres Reis baixaran de les carrosses i faran a peu el tram final, fins als trons instal·lats al capdamunt del Firal.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Concentració veïnal contra el volum de taxis, busos i VTC turístics cap al Park Güell

Barcelona

Un estudi constata que l’activitat física guiada a la natura millora l’estat d’ànim

GIRONA
societat

Creixen un 28% les agressions contra el col·lectiu LGTBI en un any

barcelona

El projecte de regeneració del nucli antic situa l’espai d’atenció a la seu del COAC

OLOT
salut

El nou cribratge detecta el primer nadó amb hiperplàsia suprarenal

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Barcelona activa la fase d’alerta per nits tòrrides

Barcelona

Lloret de Mar prohibeix fumar a totes les seves platges

LLORET DE MAR
salut

L’Hospital del Mar mou l’úter a una pacient per preservar-li la fertilitat

Barcelona

Compte enrere pel Concurs de Focs d’Artifici que arrenca dimarts

BLANES