Societat

SOCIETAT

Valtònyc presenta ‘No callarem’

El documental aborda a la repressió als rapers

Puigdemont defineix el cantant com “un company de combat”

El cantant Josep Miquel Arenas, Valtònyc, ha presentat aquest dijous a Brussel·les el documental ’No callarem’ sobre la seva vida personal i la de dos rapers condemnats a Espanya (Pablo Hásel i Egio), en un esdeveniment al qual ha acudit Carles Puigdemont.

Abans de la projecció de la cinta, Puigdemont ha definit com “un company en el combat de la llibertat” Valtònyc, establert des del 2018 a Bèlgica després de ser condemnat a tres anys i mig de presó per enaltiment del terrorisme, amenaces i injúries a la Corona en les lletres d’unes cançons que va escriure el 2012.

Puigdemont ha afirmat que si, actualment, tant ell com Valtònyc viuen en llibertat “és gràcies a Europa” i ha reivindicat, en aquest sentit, una Europa “que ha de protegir els drets fonamentals”.

Per la seva banda, Valtònyc ha agraït, abans de la projecció del film, a la gent que l’ha “acompanyat durant aquest exili” i ha destacat el seu vincle amb Puigdemont: “Són cinc anys en els quals hem passat aniversaris i Nadal junts. Ell ha perdut el seu pare i jo la meva mare. Hem perdut moltes coses, però n’hem guanyat d’altres”.

La presentació de ’No callarem’ a Brussel·les ha comptat també amb la presència dels tres directors del documental, Claudia Arribas, Carlos Juan Martínez i Violeta Octavio, que retrata escenes de la vida personal de Valtònyc i dels rapers Pablo Hásel i Alex Nicolaev, àlies Elgio.

Hásel porta a la presó des del 2021, condemnat per enaltir el terrorisme i injuriar la Corona en les lletres de les seves cançons, mentre que Elgio està inhabilitat per un delicte d’enaltiment del terrorisme.

En el cas de Valtònyc, la seva euroordre va quedar definitivament arxivada després que la justícia belga rebutgés la seva extradició a Espanya el passat 2022, en considerar que les lletres de les cançons s’emmarquen dins la llibertat d’expressió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona