Societat

Compliment dels horaris i gran afluència de passatgers centren la represa parcial de Rodalies

Infraestructures

El compliment de la freqüència i els horaris dels trens i una gran afluència de passatgers centren la represa parcial dels trens de rodalies de la línia C-2 que arriben a l'estació de Sants, a la ciutat de Barcelona.

La línia C-2 passa avui una nova 'prova de foc' en dia laborable després d'estar tallada gairebé un mes a causa dels problemes sorgits en les obres del TGV al seu pas pel barri de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat.
Això no obstant, segueixen tallades la C-10 i C-7, així com la línia Llobregat-Anoia dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), els usuaris de les quals han de seguir utilitzant els autobusos alternatius o el metro.

Els viatgers procedents de les estacions entre Sant Vicenç de Calders i Castelledefels arriben aquest matí a Sants sense haver parat en les de Gavà, Viladecans ni el Prat del Llobregat, ja que la connexió d'aquestes estacions se segueix realitzant en autobús.

Per la línia C-2 restablerta circulen avui tres trens cada hora en els dos sentits, entre les sis i les nou del matí, i s'ofereixen dos serveis per hora durant la resta de la jornada, una freqüència que els usuaris jutgen avui insuficient.

Una gran part dels usuaris de la C-2 que han pres aquest matí el tren han indicat que els combois van molt plens encara que la majoria són de dos pisos, que poden traslladar a unes 1.500 persones.

Les opinions són per a tots els gustos i alguns passatgers han expressat que prefereixen seguir utilitzant els autobusos abans que patir nous retards amb els trens que, a més, passen molt espaiats en el temps.

Renfe ha contractat un servei de bar a l'estació de Gavà perquè els usuaris que han d'usar encara els autobusos alternatius puguin prendre un cafè o una beguda calenta mentre esperen el seu torn per pujar als autocars, entre les sis i les nou del matí.

Alguns viatgers han reconegut que tenen "una mica de por" al passar per l'estació de Bellvitge, on van aparèixer diversos forats, que se suposa han estat reparats.

Malgrat la represa parcial del servei de trens de Rodalies, aquest matí s'han produït de nou retencions de vehicles a les carreteres que van des del Baix Llobregat a Barcelona, bàsicament en la C-31 (autovia de Castelldefels) i la C-32 (autopista del Garraf).

Les cues són de dos i tres quilòmetres en la C-31 al Prat de Llobregat i Viladecans i de sis en la C-32 a l'altura de Sant Boi de Llobregat, informa el Servei Català de Trànsit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.