Societat

Diagnostiquen a Hasél una malaltia intestinal crònica

Finalment el raper s’ha fet les proves mèdiques a l’Hospital de Terrassa després que li garantissin la intimitat com van demanar més de trenta entitats

Responsabilitzen el govern del seu mal estat de salut

Més de set mesos amb problemes estomacals han derivat en el raper empresonat Pablo Hasél en una malaltia intestinal crònica i diverses úlceres segons els resultats de les proves a les que finalment s’ha sotmès a l’Hospital de Terrassa. Hasél, que compleix una condemna per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona al centre penitenciari de Ponent, havia anunciat fa un mes que presentaria una querella contra el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, perquè li vulneraven el seu dret a la intimitat en les revisions mèdiques que consistien en una gastroscòpia i una colonoscòpia. Es va negar a fer-les perquè els agents dels mossos que l’acompanyaven volien estar en tot moment al seu costat i no li treien le manilles.

En un comunicat la Plataforma Antirepressiva de Ponent explica que han calgut vuit mesos de “pressió” de les organitzacions que li donen suport perquè Hasél es pogués fer les proves mèdiques sense presència policial. Les entitats acusen el govern de ser “directament responsable” del “mal estat de salut” del cantant. Segons el col·lectiu els metges han “confirmat” que la situació mèdica del cantant ha “empitjorat a causa d’haver passat pràcticament un any sense diagnòstic i, en conseqüència, sense cap mena de tractament”.

Tot i que Hasél es negava a fer-se les proves si no li garantien la intimitat, dimarts va ser traslladat a l’hospital penitenciari de Terrassa, però finalment les proves les hi han fet aquest matí a l’hospital de Terrassa, situat dins el mateix complex. Des de la plataforma asseguren que les proves les han fet “única i exclusivament per la pressió popular” i critiquen que cap partit “s’ha dignat a fer un pas endavant vers aquesta gravíssima vulneració”.

Ara fa un mes 37 entitats i personalitats es va concentrar davant de la Generalitat per exigir als departaments d’Interior i Justícia “que deixin de passar-se la pilota” i “compleixin amb el Reglament penitenciari i la Llei General sanitària”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.