Societat

societat

Xiulada a Cassà per fer fora uns joves ocupes

Una vuitantena de persones van donar suport ahir a la xiulada que va organitzar a Cassà de la Selva en Josep M. Martí, que afirma que està desesperat perquè Can Cabruja, l’antiga fleca del carrer Molí, propietat de la família, està ocupada des de fa un temps. “Potser feia dies que hi eren però jo me’n vaig adonar el divendres 2 de juny, primer dia de la festa major. Ràpidament vaig avisar la policia, que va respondre immediatament, però no va poder fer res per fer-los fora, ja que la llei empara totalment els ocupes”, explica, amb un gran sentiment d’impotència. No es tracta de cap família vulnerable, sinó que creu que són uns sis o set joves, d’entre vint i trenta anys, que ja han canviat el pany de l’habitatge. “Hi he pogut parlar i em van dir que algú els va dir que la casa era del banc. Els vaig recalcar que marxessin, els vaig donar una setmana de marge i no ho han fet.” Lluny de deixar-ho estar, està disposat a fer la vida impossible a aquesta gent perquè acabi marxant: “De cap manera esperaré dos anys fins que un jutge em digui que puc tornar a entrar a casa meva”. Per això, la primera acció que ha organitzat són xiulades de quinze minuts els dilluns, dimecres i divendres a dos quarts de deu de la nit que van començar ahir. En aquesta primera acció hi van donar suport una vuitantena de veïns del poble. El soroll que van fer va ser eixordador però als ocupants de la casa no se’ls va veure ni tampoc van encendre cap llum de l’interior. També es van brandar pancartes contra l’ocupació i se’n van penjar a la façana. “Amb xiulets i crits, mai amb violència. Però cal posar fi a aquesta impotència i intranquil·litat que estem vivint. És evident que s’han de canviar les lleis. És totalment absurd, no puc tallar-los la llum ni l’aigua perquè em poden acusar de coacció. A sobre els hauré d’anar pagant tot aquest temps. No hi ha dret.”, deia Martí, el qual va donar les gràcies als veïns que el van acompanyar. Tot i que sent que té el suport del veïnat, els familiars, els amics i la multitud de gent que va assistir a la xiulada, no sent el suport oficial efectiu de la policia. “Piquen a la porta, però evidentment els ocupes no obren, i els agents marxen. No fan res més. No entenc com és que jo hi he pogut parlar en més d’una ocasió i la policia encara no.”

Per la seva banda, l’alcalde de Cassà, Robert Mundet, confirma que els ocupes són jovent, tot i que encara no els han pogut identificar. “El cas està denunciat a la policia i al jutjat i estem en espera”, exposa. També té coneixement de la iniciativa de Josep M. Martí i li dona suport. “Malauradament, la llei no ens permet fer res més. I és un gran problema que va a més. Cada vegada hi ha més màfies i grups organitzats que es dediquen a buscar cases i pisos per ocupar. Només podem recomanar que els afectats ho denunciïn ràpidament”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet