Societat

Plurals lamenta que Lloret no aculli finalment el “Orgullo de Pueblo”

Plurals, l’associació LGTBIQ+ de Lloret de Mar, lamenta que finalment el municipi no aculli l’esdeveniment d’Orgullo de Pueblo. Això es deu al fet que no s’ha arribat a un acord amb l’Ajuntament de Lloret per trobar un espai on celebrar aquest esdeveniment.

J&B va presentar l’estiu passat la campanya “Orgullo de Pueblo”, una acció que va captivar a tota l’audiència al portar l’orgull LGTBIQ+ a tots els pobles de l’Estat. Com ells mateixos diuen, en el medi rural moltes persones del col·lectiu es veuen forcades a abandonar les seves localitats d’origen, per refugiar-se a les grans ciutats. Així doncs, per lluitar contra aquesta realitat i per que ningú hagi de “fer les maletes per la seva orientació sexual”, la Gira de “Orgullo de Pueblo” va tornar a les carreteres aquest estiu després de l’èxit de l’edició passada. Això no obstant, no arribarà a Lloret de Mar, ja que no hi ha hagut un acord per portar l’esdeveniment al municipi gironí.

Com ha explicat Ivan Soriano, un dels representants del grup Plurals, “Orgullo de Pueblo és una iniciativa que vol acompanyar diferents municipis a celebrar la diversitat efectiva o sexual, posant de manifest que els orgulls LGTBI s’han de celebrar arreu, no només a les ciutats”. El mateix Soriano destaca que és “una gran llàstima” que finalment Lloret de Mar no pugui celebrar aquest esdeveniment, ja que la seva candidatura va ser una de les 10 escollides entre les més de 1.100 que es van presentar arreu de l’Estat Espanyol.

Finalment, però, no s’ha trobat una localització que convingués tant a l’empresa organitzadora com a l’Ajuntament. L’empresa havia escollit la plaça Pere Torrent o la Plaça de la Vila com a llocs per l’esdeveniment, però els dos van ser desestimats pel govern local per motius de seguretat. L’esdeveniment hauria inclòs una desfilada de carrosses i una festa amb actuacions de reconeguts artistes. Finalment, Soriano afegeix que “el cost per a l’ajuntament era pràcticament nul. No entenem els motius que impedeixen fer l’esdeveniment a la Plaça de la Vila”.

L’Ajuntament també lamenta els fets

Per part de l’Ajuntament també lamenten que no es pugui dur a terme l’esdeveniment. Adrià Lamelas, alcalde de Lloret, esmenta que “l’Ajuntament en tot moment vam tenir la mà estesa, vam capficar-nos en què fos possible un esdeveniment que va en la línia de l’Ajuntament, del poble de Lloret i de tots els veïns i veïnes, en la defensa dels drets del col·lectiu LGTBIQ+”. Lamelas afegeix que els espais que volia l’empresa no eren adients, però l’Ajuntament va posar a la seva disposició altres indrets que l’organització va refusar. No obstant això, agraeix la tasca ingent que du a terme l’associació PLURALS a Lloret de Mar per defensar els drets del col·lectiu LGTBI.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia