Societat

Les discoteques de Múrcia no tenien llicència i se n’havia ordenat el tancament

Tenien una ordre per clausurar l’activitat des de gener de l’any 2022

L’empresa havia presentat un projecte de legalització que encara estava en tràmit

Les discoteques Teatre i Fonda Milagros que van cremar la matinada de ciumenge a Múrcia, provocant la mort, com a mínim de tretze persones, no tenien llicència municipal. Així ho ha desvetllat aquest matí en roda de premsa el regidor socialista Andrés Guerrero, que era el regidor d’Urbanisme el passat mandat. Guerrero ha comparegut acompanyat de l’actual tinent d’alcalde de Planificació Urbanística, Antonio Navarro (PP). A banda de confirmar que les sales no tenien llicència municipal, han explicat també que el mes de gener l’any 2022 es va dictar una ordre municipal que les obligava al cessament de l’activitat.

A més, els dos polítics han informat que administrativament les dues discoteques eren només un sol local, Teatre S.L. La Fonda Milagros, on es va originar el foc, es va obrir en un espai de la discoteca Teatre. Ara, però. operaven amb noms comercials diferents i també tenien accessos independents.

Aquest matí s’ha celebrat un minut de silenci davant de l’Ajuntament de Múrcia. Navarro ha explicat que Teatre va obtenir la llicència d’apertura i inici d’activitat el desembre del 2008 per una “discoteca amb cuina”. També ha explicat que el mes de juny del 2019 la societat va presentar una petició per dividir el local. El 10 de gener del 2022 l’Ajuntament va dictar una ordre de tancament per entendre que la modificació del local feia necessari una nova llicència. L’empresa va presentar el 8 de març un nou projecte de legalització la tramitació del qual “no ha acabat a data d’avui”. “Aquests locals han funcionat sense autorització des de l’ordre de tancament, ha assegurat el regidor del PP.

Localitzen a l’última persona que es trobava desapareguda

La persona que encara es trobava desapareguda des de la matinada d’aquest diumenge després dels incendis produïts en les discoteques de Talaies, a Múrcia, ha estat localitzada aquesta tarda pels seus familiars i es troba en bon estat, segons ha informat el delegat del govern a Múrcia, Francisco Jiménez.

Després de la troballa de l’única persona que es trobava en parador ignorat, ja es troben tots els desapareguts localitzats, segons ha afirmat Jiménez, qui ha explicat que han estat els familiars els que després de contactar amb ella han donat part a la Policia.

Segons explicava el delegat del govern aquest matí, davant la Policia Nacional s’havien interposat 15 denúncies de persones desaparegudes pel tràgic incendi en la discoteca de Múrcia, de les quals 13 han resultat estar mortes, una ha estat localitzada a casa d’uns amics i faltava una altra per trobar, que és la que ha aparegut aquesta tarda i es troba en bon estat de salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’arquebisbe dessacralitza l’Església de l’Esperit Sant tot i la resistència dels feligresos

barcelona

Premià de Mar tira endavant amb el nou model de selectiva enmig de les protestes veïnals

premià de mar
girona

Estudiants de secundària de la demarcació creen 17 cooperatives experimentals

GIRONA
urbanisme

S’enllesteixen els treballs de rehabilitació de dues antigues adoberies de Vic

vic
GIRONA

L’IAS incorpora la nova promoció de residents

GIRONA
societat

Conveni entre l’Espai LGTBI i l’Observatori contra l’LGTBI-fòbia

girona
CULTURA

Canet compra la rectoria vella i tanca el cercle dels equipaments escènics

CANET DE MAR

El projecte ReNatura de Mataró desperta l’interès dels veïns

mataró
societat

SAP i SME denuncien l’aglomeració d’efectius de Trànsit de Girona

girona