Societat

GIRONA

Sant Narcís i Santa Eugènia, els següents barris a tenir zona verda d’aparcament

L’Ajuntament de Girona ampliarà la zona verda d’aparcament a mitjà termini per afavorir que les places d’aparcament “siguin de prioritat per als veïns”, assenyala la regidora de Transició Ecològica i Transformació Urbana, Cristina Andreu (Guanyem). Els propers barris on creixerà la zona verda seran Sant Narcís i Santa Eugènia de Ter.

Andreu assenyala que l’equip de govern, de Guanyem, Junts i ERC, té clar que la zona verda és “una de les línies que volem potenciar” ja que implica alhora que hi hagi menys vehicles circulant per la ciutat, exposa. És una mesura que obliga els residents de Girona a pagar –0,30 euros tot el dia i 1,55 a la setmana si és a la mateixa zona de l’àrea verda– i que encareix, sobretot, l’aparcament a persones que venen a Girona de municipis veïns com ara Cassà de la Selva o Banyoles, per esmentar dos exemples.

Un 60,3% més

Després de l’increment del 60% en zona verda de fa una setmana –de les 844 places del 2022 s’ha passat a les 1.353 d’ara–, la segona fase de l’ampliació arribarà aquest mandat. En l’anterior, el consistori ja va encarregar un estudi en què es parlava que la zona verda es multiplicaria per deu. Amb la nova verda als sectors Devesa-Güell i Pedreres-Vista Alegre, s’ha multiplicat per 1,6. L’equip de govern estudia incorporar aparcaments de zona taronja –aparcament de dotze hores per un preu proper a 2 euros–, però no té cap decisió presa.

La zona verda i la zona blava valen el mateix per a aquells que no paguen l’impost de circulació a Girona (1,10 euros/hora). L’ampliada zona verda inclou dues franges horàries: 9.30 h-13 h i 17 h-20 h de dilluns a divendres en dies laborables (com a mínim, al carrer Olivera, a Vista Alegre) mentre que la zona blava inclou dues franges de dilluns a dissabte: 9.30 h-13 h i 16 h-20 h (al carrer Santa Eugènia, al barri de Santa Eugènia, per exemple). Els dissabtes, al carrer Olivera la zona verda és de les 9.30 h-13 h. A Sant Narcís, però, la zona blava comença més tard a la tarda (17 h) i els dissabtes funciona menys hores (9.30 h-13 h). Els veïns de Sant Narcís s’havien resistit a la zona verda anys enrere, però ara l’associació veïnal ho veu bé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona