Societat

societat

Girona engega una nova edició del Voluntariat per la llengua

Aquest any, s’hi han inscrit 100 parelles lingüístiques i es commemora el 20è aniversari del programa

El Voluntariat per la llengua a Girona ha presentat aquest dilluns una nova edició del programa a la sala d’actes de l’Espai Cívic Mercadal. Aquest projecte ajunta aprenents que estudien català i volen millorar la fluïdesa amb persones voluntàries que dediquen una hora a la setmana del seu temps lliure a conversar en català. Aquesta nova edició comença amb 100 parelles lingüístiques, que s’aniran incrementant a mesura que avanci el curs, ja que es van fent parelles durant tot l’any. Durant la presentació, els participants es van mostrar molt contents de poder fer les trobades i gaudir d’estones de conversa.

Entre els voluntaris que aquest any participen en el programa, hi ha la regidora de Servei a les Persones i de Llengua Catalana, Núria Riquelme, que va assistir a l’acte per conèixer la seva parella lingüística i va tenir unes paraules d’agraïment per a tots els participants. Als aprenents, per la seva voluntat d’aprendre la llengua, i als voluntaris, per dedicar part del seu temps a ajudar els aprenents. Riquelme es va mostrar molt il·lusionada i amb moltes ganes de començar les trobades amb la seva parella lingüística.

El Voluntariat per la llengua també es duu a terme en diversos àmbits específics, com ara el sanitari, amb parelles lingüístiques al geriàtric de Girona Maria Gay, que ja fa deu anys que participa en el programa. A aquestes parelles presencials s’hi ha de sumar la seixantena que hi participen en la modalitat virtual.

El programa Voluntariat per la llengua es va posar en marxa a la ciutat l’any 2004. Al llarg d’aquests anys no ha parat de créixer, ja que de les 40 parelles lingüístiques que hi van participar en la primera edició, es va passar a les 280 l’any passat. A més, el programa també compta amb la col·laboració d’una trentena d’establiments i unes 35 entitats.

Fomentar l’ús de la llengua catalana

Voluntariat per la llengua és un programa impulsat per la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística, que fomenta l’ús de la llengua catalana en les relacions personals tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat. El Consorci per a la Normalització Lingüística va iniciar l’experiència l’any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles lingüístiques participants. Des del 2003 fins ara hi han participat més de 160.000 parelles i hi col·laboren més de 2.000 entitats i més de 8.000 establiments arreu de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona