Societat

societat

Els temporers de la neu es queixen per la manca d’habitatge

Han fet una marxa lenta d’autocaravanes per la carretera d’accés a Baqueira

Els temporers del sector de l’esquí de la Val d’Aran han fet aquest matí una marxa lenta amb una trentena d’autocaravanes per la C-28, la carretera d’accés a l’estació d’esquí de Baqueira Beret, per protestar contra la falta d’habitatge. La marxa hasortit a les vuit del matí des de Vielha i ha finalitzat quasi dues hores després al pàrquing de Baqueira 1.500. Els temporers duien pancartes reivindicatives amb el lema “Tenim els mateixos drets” i davant les taquilles de l’estació d’esquí han llegit un manifest per denunciar que les administracions “els volen fora de la Val” i demanar solucions “factibles” davant l’elevat preu del lloguer a la zona.

La portaveu del col·lectiu Baqueira Somos Todos, Lis Cores, ha explicat que els embussos provocats per les caravanes són “una mostra del que passarà si ens fan anar a viure a les zones baixes de la Val”, segons recull l’agència ACN. Els treballadors temporals del sector de la neu han anunciat més mobilitzacions el dia 8 de desembre, durant el pont de la Puríssima i quan les estacions d’esquí registren un alt nombre de visitants.

L’acció d’aquest dissabte és una de les conseqüències de l’elevat cost dels lloguers a la zona que obliga els treballadors a viure en autocaravanes, tot i que estigui prohibit pernoctar en aquest vehicle a la Val d’Aran. Actualment, un centenar de temporers dormen en autocaravanes en dos espais proposats per l’Ajuntament de Naut Aran a Arties i en una àrea propera al pàrquing de Baqueira 1.500 on es poden fer estades de 72 hores com a màxim.

Cores assegura que les àrees suggerides “no són segures” ja que són zones inundables o prats inclinats sense disponibilitat de lavabos o aigua corrent. “Cada cop es tensa més la corda”, ha considerat l’Alberto, un dels temporers que fa 5 anys que treballa a la Val d’Aran com a monitor d’esquí i cambrer.

Els temporers demanen a les administracions que s’habilitin zones per pernoctar amb caravanes als pàrquings de Baqueira Beret i la Val d’Aran amb els serveis necessaris, així com que es reguli el preu dels lloguers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona