Societat

Societat

Un grup de joves fan un mural per a la diversitat funcional

En motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat avui s’ha dut a terme l’acció de la Fundació Elna ‘Dempeus’, consistent en una pintada col·lectiva a la plaça de l’antiga estació d’autobusos de Girona

En motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat avui s’ha dut a terme l’acció d’una pintada col·lectiva a la plaça de l’antiga estació d’autobusos de Girona, un lloc de pas, amb molta visibilitat i significativa per a les persones de la fundació Elna per a la diversitat funcional, ja que és un emplaçament que forma part de la seva vida quotidiana i autònoma. És en aquest indret on un grup de joves, acompanyats d’amics i família, han plasmat la feina feta durant tot el projecte anomenat Dempeus, que proposa una aproximació accessible al món de l’art urbà i a expressions artístiques com els murals que, en l’actualitat, formen part de l’imaginari estètic de les persones adolescents i joves.

Dempeus, com expliquen els impulsors del projecte i l’entitat organitzadora, pretén promoure la visibilització d’aquest col·lectiu oferint a la societat gironina un espai de reflexió a través de l’art mural que manifesti la diversitat i la opinió de les persones amb DiD (Discapacitat Intel·lectual i/o del Desenvolupament). Serà un espai gironí on, periòdicament, es puguin fer activitats reivindicatives dels drets de les persones amb DiD.

Dempeus és una iniciativa d’intervenció artística i pedagògica centrada en “escoltar” a les persones adolescents i joves amb DiD, de la província de Girona, donant-los l’oportunitat de posar veu a tants companys i companyes que, com elles, pateixen el desconeixement i en conseqüència el buit d’una gran majoria de la societat civil. Està organitzada per la Fundació Elna i la dinamitza Heal Hop Arts & Education



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.