Societat

Girona

Alegria a Sagarrull: "El que més m'il·lusiona és poder dir a la mare que hem venut la grossa"

La Grossa també ha premiat dos dècims més, un a Figueres i l'altre al carrer de la Creu de Girona

La Grossa de la Loteria de Nadal ha portat la sort també a les comarques gironines. En concret, a Girona ciutat, el 88.008 ha premiat dos dècims de l’administració de la Plaça Marquès de Camps i del carrer de la Creu. En el primer cas, el propietari de l'administració de loteria Sagarrull, Alfred Alís, ha tret el cava poc després que s'hagi cantat la Grossa. "Cada any esperem amb candeletes poder donar el primer premi", explica el propietari. De fet, enguany, per primer cop, l'administració n'ha repartit un pessic. En aquest sentit, Alís explica que allò que li fa més il·lusió és poder anar a veure la seva mare, delicada de salut, i dir-li: "Hem venut la grossa". Ella va engegar el negoci fa 30 anys i s'ha passat moltes hores rere la finestreta.

Segons el propietari, aquest dècim premiat li ha arribat després de tres anys de "sequera". El 2019 l'administració va repartir part del 5è premi del sorteig de Nadal, i just dues setmanes després, va tornar a tenir sort. Perquè aquell 6 de gener del 2020 va repartir fins a 21 milions del segon premi de la rifa de Reis. "Ara feia temps que no tornàvem a donar un premi gran", explica a l'ACN. "I de fet, tots esperem amb candeletes poder repartir la grossa de Nadal", hi afegeix Alís. En aquest cas, el dècim del 88008 s'ha venut per màquina. De fet, des d'ahir en aquesta administració ja no hi quedaven bitllets físics, i tots els que van vendre va ser per aquest sistema. "Creiem que va ser un número que la màquina va escollir de manera aleatòria", diu Alís. "I evidentment, qui el va comprar va ser algú que anava a darrera hora", explica rient.

Alís assegura que el primer que farà serà anar a veure la seva mare, que està delicada de salut i aquests darrers dies ha estat ingressada al Trueta, per compartir-li la notícia. "El que més il·lusió em fa és poder dir-li: Mare, hem venut la grossa", diu. Per últim, "després d'anys de crisi i la pandèmia", el propietari de la Sagarrull admet que "mica en mica" la gent torna a recuperar la il·lusió per la loteria. "Tots som treballadors, i és la manera que tenim d'intentar aconseguir alguna cosa més que allò que rebem per al dia a dia", remarca. 

Aquest Nadal, en espera de tancar xifres, ja assegura que com a mínim haurà repartit uns 450.000 euros en premis, comptant el bitllet de la grossa i les terminacions. "Això ens ho dirà la màquina, però potser la xifra s'enfila fins al milió i tot", conclou.

Un premi pel barri

Pel que fa a l’administració de loteria del carrer de la Creu, la propietària, Sònia Teixidor, assegura que està molt satisfeta de repartir el primer premi de la rifa des que té l’administració i orgullosa d’haver-se estrenat amb la primera vegada que el primer premi cau a Girona. “Volíem repartir diners i il·lusió a la gent del barri i aquest any ho hem aconseguit” anunciava la propietària entre crits de celebració i amb una ampolla de cava a la mà. Des de fa un any i mig, Teixidor està al capdavant de l'administració i, segons explica, des del primer moment han tingut el suport i la bona acollida dels veïns de la zona. Ara, volien retornar-los aquesta confiança amb un bon premi i així ha estat. 

El primer guardó que han entregat per la rifa de Nadal ha estat la grossa, que Teixidor assegura que fins ara no s’havia repartit mai a la capital gironina. De tota manera, la propietària ha avisat que "aAquest serà el primer de molts”. Sònia Teixidor tenia molta esperança dipositada en aquest sorteig, sobretot per la bona ratxa que està agafant l’administració. Fa uns dies ja van repartir 55.000 euros amb la Quiniela. Avui n’han estat 400.000 amb el número 88.008. Un número que han venut per terminal però que la propietària havia lluitat per tenir-lo a finestreta. “Fa temps va tocar un número molt semblant i volia tenir-ne”, explica amb una ampolla de cava a les mans, “imagina’t què hagués passat si en venem més”. Mentrestant, veïns, clients i curiosos s'han aturat per felicitar-los i per comprovar que no havien estat els afortunats. Aquest any, l’administració del carrer de la Creu ha venut un 20% més de dècims que l’any passat.

En paral·lel, també ha estat premiat a Figueres, en l’administració del centre comercial Nou Centre de la carretera de Roses. La Grossa reparteix 400.000 euros per dècim que seria 4 milions d’euros per sèrie. A nivell català, s’ han venut dues sèries del 88.008 a Badalona i una més a Sant Vicenç dels Horts i a Tortosa. També tenien dècims a Cornellà de Llobregat, Manresa, L’Hospitalet de Llobregat, Horta de Sant Joan, Reus i Barcelona. Ha estat la Grossa cantada més tard de la història (13h21) Fins ara la Grossa més tardana era de l’any 2014 i s’havia cantat a les 13h00.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBENISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

BARCELONA

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona
AGRICULTURA

Els regants del Llobregat seran compensats per les llavors que no puguin plantar

BARCELONA
SERVEIS

Afectades l’R2 sud, R14 i R15 per un tren avariat entre Garraf i Sitges

sitges
llengua

Els centres sanitaris hauran d’atendre els usuaris en la llengua que triïn

barcelona
SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS
MEDI AMBIENT

Veïns de Camarles qüestionen els riscos de la planta de biogàs

CAMARLES
Societat

Mor Ramón Fonseca, fundador del bufet dels ‘Papers de Panamà’