Societat

SOCIETAT

El metro de Barcelona estrena un mapa tàctil per a persones cegues

Facilitar la lectura de la informació del metro a les persones cegues o amb dificultat visual. El metro de Barcelona ha presentat aquest matí un nou mapa tàctil, una versió actualitzada del plànol en braille de l’any 2012, que era “complex” d’entendre perquè incorporava molta informació, segons el delegat de l’ONCE a Catalunya, Enric Botí. El nou mapa tan sols incorpora les parades on es pot fer transbord, l’inici i final de cada línia i deixa més espai entre el nom de les estacions per facilitar la comprensió. A més, representa cada línia amb una textura diferent. Durant el febrer es farà una prova pilot del nou plànol a les estacions de Rocafort, Hospital Clínic i Sant Pau.

En el pròxim mes també es repartirà el nou mapa en els punts d’informació de TMB d’Universitat, Diagonal, La Sagrera i Sagrada Família. El plànol es complementa amb una guia en braille, que ofereix informació detallada de les vies i els intercanviadors de tota la xarxa. Tot plegat s’ha fet en col·laboració entre l’ONCE i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). La voluntat és que el mapa es vagi desplegant progressivament a tota la xarxa de metro.

Durant la presentació, l’ONCE ha detallat que hi ha al voltant de 4.000 persones cegues a Barcelona que es beneficiaran de l’actualització. La tècnica de rehabilitació de la institució, Maria Àngels Matey, ha assegurat que el nou mapa donarà “més autonomia” a les persones amb discapacitat visual que utilitzen el metro de Barcelona, que “clarament” es troben “en desavantatge”. “El mapa suposa un avenç important perquè és l’única manera que tenim per saber com son les línies de metro, quina forma tenen, on estan les parades i els transbordaments que hi ha”, ha dit Botí.Al seu torn, el conseller delegat de TMB, Xavier Flores, ha remarcat el “compromís” de l’empresa gestora del transport públic de Barcelona amb l’accessibilitat i la inclusivitat. “Volem portar la mobilitat a tothom, és un dret que ha d’arribar a totes les persones”, ha indicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA