Societat

societat

Videovigilància per protegir petjades de dinosaures

El Geoparc Orígens entrega tres càmeres als Agents Rurals per controlar els jaciments geològics més fràgils

El cos d’Agents Rurals disposa des d’avui de tres equips de videovigilància per controlar espais de gran interès geològic del Pallars Jussà i l’Alt Urgel. La presidenta del Geoparc Orígens, Sílvia Romero, ha entregat els aparells, que s’instal·laran a Casterner de les Olles, al municipi de Tremp, i al Mirador del Cretaci a Coll de Nargó. Aquests equips permetran iniciar el monitoratge dels jaciments i contribuir així a la lluita contra l’espoliació del patrimoni geològic del Geoparc Orígens. L’elecció dels indrets s'ha fet per la dificultat d’accés per fer-hi un seguiment diari i per l’alt valor geològic dels espais, sdegons informa ACN. En aquests punts s’han donat espolis i per evitar-ne de nous s’ha engegat la col·laboració entre el Geoparc i els Agents Rurals.

Les càmeres detecten el moviment i en cas d’algun incident s’alertarà de manera immediata els Agents Rurals amb un avís al telèfon mòbil, perquè puguin actuar de manera ràpida en cas d’algun incident. Sílvia Romero ha explicat que s’ha començat per aquests dos punts donada la seva fragilitat i si la prova funciona no es descarta adquirir més aparells de videovigilància,

Els Agents Rurals han explicat que l’abril passat ja van denunciar a dos persones per espoli de fòssils i extracció del mineral epidota a Castener de les Olles, a tocar del pantà ribagorçà d’Escales. Aquest jaciment és un dels més importants de tot el Pirineu d’epidota, un mineral verdós que resulta molt atractiu per a les persones que creuen que ajuda a meditar. L’Agent Rural, Josep Maria Puigarnau, ha explicat que els furtius agafen el mineral per vendre’l posteriorment a través d’Internet.

D’altra banda, el Mirador del Cretaci, al Coll de Nargó, va aparèixer destrossat fa deu anys i la zona, que exhibia ous de dinosaure, va quedar completament malmesa per un acte vandàlic. El Mirador és el museu jaciment l més gran recuperat d’Europa d’aquesta època.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona