Societat

trànsit

Transit justifica el tall de l’AP-7 i la C-25 per seguretat viària

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Ramon Lamiel, ha justificat el tall durant hores de l’AP-7 i la C-25 arran d’una forta calamarsada per garantir la seguretat viària. “Vam actuar de manera conservadora per evitar un accident múltiple”, ha assenyalat en declaracions a Catalunya Ràdio. El director de l’SCT ha recordat que una calamarsada similar el febrer del 2022 a la C-32 al Maresme va provocar un xoc d’una trentena de vehicles amb un balanç de 16 ferits, quatre de gravetat. “Ara no hem de lamentar aquesta situació”, ha afegit Lamiel, que sí ha reconegut que es podria haver millorar la informació i desviar abans el trànsit de vehicles de l’AP-7 –en sentit nord- per la C-60 i la C-32.

El director del SCT ha aprofitat per demanar disculpes als conductors que es van veure atrapats durant hores amb els seus vehicles, però ha dit que una calamarsada com es va produir i amb aquesta intensitat, era “molt imprevisible”. De fet, ha explicat que Trànsit tenia “la mateixa informació que tenia tothom” i que un fenomen com es va produir, “deu ser de molt difícil previsió”. Lamiel s’ha preguntat si és “casualitat” que just fa dos anys, en les mateixes dates, es produís una situació molt similar a la C-32.

Pel que fa a l’arribada de les màquines llevaneus, Lamiel ha assegurat que no estaven lluny, ja que venien de Granollers, i que la que es va encarregar de netejar la via en sentit sud va arribar a la zona en 20 minuts. En sentit nord, hi va arribar més tard perquè la circulació era més complicada i va quedar atrapada per un accident que hi havia a la cua.

Tot i que la neteja de la via no és competència de Trànsit, Lamiel ha reconegut que caldrà “afinar” si en situacions com la que es va produir dissabte caldria “reforçar” i preveure “recursos suplementaris” per escurçar el temps de neteja. “Hem d’analitzar si podíem fer la neteja de la via més de pressa per solucionar la situació”, ha dit, i “si en lloc de dues màquines llevaneus en podem posar quatre, fantàstic”.

La calamarsa que va caure en algunes poblacions del Vallès Oriental a partir de les 15,30 hores de dissabte, va provocar un important col·lapse circulatori a l’AP-7. A última hora de dissabte, la via encara es mantenia tallada a en direcció Girona entre Vilalba Sasserra i Cardedeu. També com a conseqüència de la pedregada es van produir retencions entre Llinars del Vallès i Santa Maria de Palautordera, a la C-35 i alhora es va haver de tallar, també, el trànsit a la C-25, l’Eix Transversal, durant vàries hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia