Societat

GIRONA

A la comissaria de can Burrassó el més calent és a l’aigüera

La segona comissaria policial de Girona, a l’antiga masia de can Burrassó, està “gairebé acabada”, diuen al Consell Comarcal del Gironès, que ha vetllat per la licitació, l’adjudicació i la direcció de l’obra. Ara bé, però, falten qüestions vinculades a la connexió elèctrica. I es desconeix quan entraran en servei les instal·lacions perquè faltarà la urbanització de l’entorn i l’ocupació de l’interior. La regidora de Seguretat i Convivència de Girona, Sílvia Aliu (Guanyem), espera i confia que serà aquest any. Però el més calent és a l’aigüera.

El Consell Comarcal i l’empresa adjudicatària, Comsa, discrepen sobre la durada de les obres. L’ens supramunicipal va concedir dues pròrrogues per executar els treballs, que s’havien endarrerit per l’encariment de preus i la guerra de Rússia i Ucraïna. La segona pròrroga expirava el 31 de juliol de l’any passat, però els treballs es van donar per acabats a finals d’any. L’ens que presideix Sònia Gràcia (Junts), alcaldessa de Fornells, està en disposició de fer properament “la recepció parcial de les obres” de la comissaria.

Tocarà fer la feina a la companyia elèctrica i a l’Ajuntament en permisos i tràmits administratius, indica el Consell. Hi ha un element més: el consistori ha canviat el projecte d’urbanització de l’entorn, document que va lliurar el Consell a l’Ajuntament fa mig any. Per raons operatives i estètiques, i acordades entre els tècnics d’Urbanisme i els comandaments policials, hi ha canvis en la rodalia de can Burrassó, que donarà servei a Santa Eugènia de Ter, Can Gibert i Sant Narcís. La comissaria és a tocar del parc Núria Terés, al límit dels termes de Girona i Salt.

L’Ajuntament destinarà 350.000 euros a la urbanització de l’entorn de la masia. S’hi inclou una partida de 280.000 euros de l’any passat no executada pendent de l’inici de les obres. “Quan s’obri, hem d’obrir a fora amb garanties”, afirma Aliu.

“De proximitat”

Amb el cap de la Policia Municipal, l’intendent Joan Jou, l’equip de govern treballa per definir quants agents formaran part de la comissaria i quins serveis s’hi prestaran. Aliu no vol avançar quants policies hi haurà a Santa Eugènia, ni si l’oficina estarà oberta tot el dia, però assegura que serà “un equipament de proximitat”: “Es veuran policies pel carrer, que és el que reclamen les associacions de veïns en les taules de seguretat que anem fent.”

A la segona comissaria (la primera és la central del carrer de Bernat Bacià) s’hi podran fer denúncies i hi haurà serveis com ara el de mediació, prevenció, d’agent tutor i l’oficina d’atenció a la víctima (OAV). El consistori ja té dues persones a l’OAV i dues d’agent tutor, una figura que treballa per prevenir i millorar les conductes antisocials i la convivència en l’entorn escolar.

En paral·lel, l’equip de govern treballa en la licitació del material, com ara equips informàtics, taquilles dels agents, el vestidor i el mobiliari de l’interior, que pujarà a uns 200.000 euros, incloent-hi la darrera incorporació de 70.000 euros anunciada dimarts.

La seu del carrer d’Ultònia

Una part del procés d’obertura de la comissaria anirà paral·lela a l’ocupació de dues plantes d’un edifici que la Generalitat ha cedit a l’Ajuntament, al carrer d’Ultònia. Aliu, que és alhora edil d’Hisenda, diu que processos com la contractació de l’alarma es faran conjuntament als dos edificis. “Volem ser eficients.” L’equip de govern destinarà 125.000 euros per adequar la seu municipal al carrer d’Ultònia, on aniran les àrees de Gestió Tributària i Recaptació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins