Societat

ensenyament

Es crea una plataforma contra el treball per projectes

Han llançat una campanya a change.org per “recuperar una educació de qualitat”

Com es temien els defensors del treball per projectes, els desastrosos resultats de les proves PISA han reobert el debat al voltant d’aquestes metodologies. Unes 400 famílies acaben de crear la Plataforma per la recuperació del nivell educatiu públic, que defensa retornar a metodologies clàssiques d’ensenyament, “lluny de l’actual pressió innovadora excessiva”. Com informa Efe, la plataforma ha penjat un manifest a la xarxa change.org per sumar adhesions i, entre d’altres prioritats, demana “recuperar una educació de qualitat”, “una revisió exhaustiva de la metodologia utilitzada per implementar canvis urgents perquè l’actual sistema educatiu no està funcionant” i “que hi hagi un bon ensenyament i una bona estructura dins dels col·legis”. De moment l’han signat unes 1.200 persones.

Per la impulsora de la iniciativa, Dori Huertas, una llicenciada en Farmàcia i doctora en Biologia Molecular que és mare de cinc fills, els resultats de les proves PISA “demostren que la innovació pedagògica que es porta a terme a Catalunya no està contrastada”. Va més enllà i assegura que els alumnes “estan sent conillets d’índies”. La innovació pedagògica actual està convertint els nostres fills en gestors de projectes perquè són capaços de buscar informació –relata– però sense una base de coneixements i sense metodologia d’estudi”, perquè “no hi ha res que sigui sistèmic”.

L’objectiu de la plataforma és recollir 1.500 firmes i lliurar el seu posicionament a les autoritats educatives per “demanar que deixin d’aplicar innovacions educatives experimentals sense garanties”, a més de “la creació d’un currículum estructurat basat en el coneixement” i que “s’atengui les reivindicacions dels docents a peu d’aula per recuperar el sistema educatiu que funciona i que té evidència científica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia