Societat

Societat

Nova crida al diàleg, sense dimissions, i nova plantada dels sindicats

La portaveu del govern, Patrícia Plaja, assegura que “en cap cas hi ha normalitat” a les presons

“Si s’ha de mantenir la protesta, s’ha de convocar vaga per garantir serveis mínims”, assevera

Dimarts sense bloquejos als accessos de les presons catalanes ni negociacions. Segons la portaveu del govern, Patrícia Plaja, “s’ha reprès l’activitat ordinària però en cap cas la normalitat”. Ha tornat a estendre la mà per dialogar però sense dimissions, com demanen els sindicats, que de nou han plantat a la consellera de Justícia, Gemma Ubasart. A la roda de premsa posterior a l’executiu, Plaja ha lamentat que els representants sindicals no s’hagin presentat, ja per quarta vegada, a la reunió convocada per abordar la situació després de la mort d’una cuinera a la presó de Mas d’Enric, dimecres passat, a mans d’un intern que després es va suïcidar i de les protestes posteriors. Segons Plaja, quan “encara no hem pogut interlocutor amb els treballadors” ja hi ha “noves convocatòries per demà que novament poden tensionar i condicionar la seguretat als centres”. En aquest context, ha tornat a fer una crida a asseure’s i parlar i ha deixat clar que “els treballadors han de vetllar per garantir el normal funcionament dins dels centres”. En aquesta línia, la portaveu ha deixat clar que “si les protestes s’han de mantenir s’ha de convocar vaga i s’han de poder garantir els serveis mínims”.

Funcionaris tornen a plantar a Ubasart

Com ja havien anunciat, els sindicats han tornat a plantar a Ubasart. Els representants s’han tornat a negar al·legant que no s’ha produït cap dimissió a la cúpula dels serveis penitenciaris com reclamen des del primer dia. En un comunicat conjunt, els sindicats de presons insisteixen que els actuals responsables del departament de Justícia “han deixat de ser interlocutors vàlids” per desbloquejar l’actual conflicte, pel que demanen de nou dimissions o cessaments. Consideren que és el que passaria en una democràcia homologable” davant d’un fet “tan greu” com és l’assassinat d’una treballadora. Critiquen que ni la consellera ni el responsable de les presons, Amand Calderó, “no assumeixin cap mena de responsabilitat”.

Els treballadors estan preparant, segons l’ACN, una manifestació a la plaça Sant Jaume de Barcelona per aquest dimecres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona