Societat

Societat

La Síndica crida al diàleg per resoldre el conflicte de presons

La Síndica de Greuges, Esther Giménez-Salinas, ha fet una crida al diàleg per solucionar el conflicte als centres penitenciaris. El litigi està ara com ara enrocat, perquè el govern es nega a fer dimitir la cúpula del departament de Justícia i sindicats i treballadors no volen asseure’s a cap mesa mentre no hi hagi moviments en aquesta direcció. En un comunicat la Síndica alerta que els bloquejos de les presons tenen conseqüències “tant per als interns com per als treballadors”, i explica que davant de les dificultats que ha comportat la situació ha obert una actuació d’ofici per conèixer l’abast de l’afectació dels drets fonamentals dels interns, dels seus familiars i dels lletrats.

La setmana passada també es van obrir dues actuacions més, una per aclarir si l’intern que va assassinar la treballadora estava en el destí més adequat dins de Mas d’Enric i una altra per investigar l’agressió a funcionaris de Quatre Camins.

La institució defensa que l’exercici legítim del dret de protesta i les accions reivindicatives “no poden impedir en cap cas l’exercici dels drets” que tenen els presos. Alhora reconeix que hi ha hagut un increment de la conflictivitat als centres penitenciaris i que el personal que hi treballa té dret a sentir-se segur. En aquest punt, la síndica recorda el paper de la institució com a defensora dels drets de les persones, fa una crida al diàleg i es posa a disposició de les parts per trobar una solució pacífica al conflicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA