Societat

Societat

La família de la cuinera assassinada: “Algú n'ha d’assumir la responsabilitat”

La família de la Núria, la cuinera de la presó de Mas d’Enric assassinada ara fa una setmana a mans d’un pres que posteriorment es va suïcidar ha reclamat aquest dimecres “justícia” i la dimissió de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i del responsable de presons, Amand Calderó. La família de la treballadora ha secundat aquest dimecres la protesta dels funcionaris de presons, que s’han concentrat davant les portes del Palau de la Generalitat per demanar la dimissió o destitució de l’actual cúpula del departament de Justícia.

En nom de la família, en Pablo, un nebot de la víctima ha dirigit unes paraules als funcionaris de presons durant la concentració, als quals ha agraït el seu suport i que reivindiquin uns drets per als treballadors de les presons que “no es compleixen”. Posteriorment, en declaracions als mitjans, en Pablo ha explicat que la “primera necessitat” per a la família de la cuinera assassinada és que hi hagi “justícia”. En aquest sentit, ha criticat que ningú del departament de Justícia hagi assumit fins ara, set dies després de l’assassinat de la seva tia, la seva responsabilitat, i ha demanat també la dimissió de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i del responsable de les presons catalanes, Amand Calder. “Han de deixar el seu càrrec, no poden seguir, algú ha d’assumir la responsabilitat del que ha passat”, ha assenyalat. “Fa set dies que em van treure la possibilitat d’abraçar la meva tia”, ha recalcat en Pablo, per a qui tot el que ha passat és “molt greu” i en qualsevol altre país d’Europa “ja haurien dimitit”. Pablo ha insistit així que la família s’ha sumat a la protesta d’aquest dimecres dels funcionaris de presons per demanar “justícia” i dimissions.

Davant les paraules de la consellera que no dimiteixen per responsabilitat i per l’“obligació” de gestionar aquesta crisi, encara que el “fàcil seria” fer-ho, el nebot de la treballadora assassinada ha replicat: “El més valent és reconèixer” uns fets i «assumir-los». Covard és fer el contrari.” “A la Núria li han tret la vida, li han negat la possibilitat de sortir d’una presó per anar a casa com feia cada dia per una mala gestió de la cúpula de Justícia, però a mi no em callaran, ningú em farà callar.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat