Societat

ANGLÈS

Cues de més d’una hora per les obres a la C-63 entre Anglès i la Cellera de Ter

Les obres d’apedaçat i millora superficial del ferm del tram de la carretera C-63 entre Anglès i la Cellera de Ter han despertat les queixes entre els conductors a causa de les cues i retencions que provoca. Segons alguns usuaris, les obres estan mal senyalitzades i en alguns moments es talla el trànsit en els dos sentits, en comptes de donar pas alternatiu per un carril. Això ha arribat a provocar cues de més d’una hora, explica una veïna d’Amer que cada dia passa per aquest tram.

Els treballs van començar ahir i compten amb un pressupost de 165.000 euros del departament de Territori. En un comunicat, el Govern explica que el termini d’execució de les obres és de dues setmanes. Durant aquest temps es farà la reparació de les zones en què el ferm està malmès i la retirada i reposició d’una nova capa de mescla bituminosa en calent. Posteriorment, es reposarà la senyalització horitzontal dels trams de via afectats. Les obres afecten el tram entre el quilòmetre 39+700 i el 40+900, incloses les rotondes d’entrada a Anglès i la Cellera.

Segon aquest comunicat, el trànsit quedarà afectat per talls intermitents del carril en què s’estigui treballant, entre les 8 del matí i les 7 de la tarda. La conductora d’Amer, però, assegura que molt cops no es dona pas alternatiu malgrat que aparentment els treballs no afectin els dos carrils. També manifesta que les obres estan mal senyalitzades –no hi una filera de cons que delimiti la zona d’obres– i que això posa en perill la seguretat dels operaris. A més, explica que la rotonda d’entrada a Anglès es col·lapsa perquè hi coincideix els cotxes que venen de Girona amb els que venen de Santa Coloma de Farners i la Cellera. “Si es col·lapsa, els vehicles d’emergència no podran passar per aquest tram en cas de necessitat”, assenyala. Les cues són més llargues coincidint amb la sortida dels treballadors de la fàbrica HIPRA d'Amer.

Les cues afecten també el tram urbà de la carretera al seu pas per Anglès. L’alcalde del municipi, Jordi Pibernat, assegura que es va assabentar de l’inici de les obres perquè un dels operaris que hi treballa és d’Anglès: “Oficialment no ens van dir res. Després vam veure un missatge del Servei Català de Trànsit a la xarxa X (anteriorment, Twitter) i vam trucar els Mossos d’Esquadra per saber quines afectacions tindrien aquestes obres”. Pibernat assenyala que la competència per regular el trànsit correspon als operaris de l’empresa que porta a terme els treballs, i es queixa de falta d’informació per part del departament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions per no llançar bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona