Societat

brasil

Investiguen a Elon Musk per obstrucció a la justícia i incitació a l’odi

El propietari de la plataforma X havia amenaçat de desobeir l’ordre judicial de bloquejar diversos comptes

Torcebraç entre la justícia brasilera i el milionari nord-americà Elon Musk. El Tribunal Suprem Federal del Brasil va obert una investigació contra el propietari de la plataforma X per delictes d’obstrucció a la justícia i incitació a l’odi.

La investigació ha estat ordenada pel jutge Alexandre de Moraes, un dels magistrats encarregats del procés obert sobre l’ús de les xarxes socials en la difusió de notícies falses i atacs a la democràcia amb informacions contra el sistema de votació electrònic del Brasil.

La decisió va ser publicada en el portal del Tribunal Suprem després que el magnat, en un missatge al seu compte X, hagués acusat De Moraes d’imposar la censura al Brasil amb sentències per bloquejar diferents perfils a la xarxa social sense motiu. En concret, l’ordre anava dirigida a comptes utilitzats per difondre el missatge que els aliats de l’expresident brasiler Jair Bolsonaro són víctimes d’una persecució per part de la justícia brasilera arran del procés obert per l’intent de cop d’estat del 8 de gener de 2023 que buscava fer fora del poder el progressista, Luiz Inácio Lula de Silva, vuit dies després que aquest hagués pres possessió com a president.

La disputa entre Musk i les autoritats brasileres va començar dissabte passat quan la xarxa X va informar que havia estat forçada a “bloquejar determinats comptes populars al Brasil” per decisió judicial. Posteriorment, el milionari nord-americà, propietari també de Tesla, va dir que aixecaria totes les restriccions imposades per la justícia tot i les possibles conseqüències com una forma de lluitar contra la censura. “La flagrant conducta d’obstrucció a la Justícia brasilera, la incitació al crim, l’amenaça pública de desobediència a les ordres judicials i la negativa de la plataforma a cooperar són fets que li falten al respecte a la sobirania del Brasil i que reforcen la connexió de les activitats de la plataforma X amb les pràctiques il·lícites investigades”, diu el magistrat en la seva decisió.

Explica el diari local O Globo que poc després de les primeres publicacions de Musk, dissabte, els partidaris de Bolsonaro va inundar la xarxa de missatges en suport al magnat i al polític ultra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA
PORTBOU

L’Ajuntament comença els tràmits per licitar el nou servei de l’aigua

PORTBOU
medi ambient

Prova a Mollerussa per detectar electrònicament males olors

MOLLERUSSA