Societat

societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

El nou Protocol aprovat pel Consell Comarcal que avui s’ha presentat a tècnics i polítics en una jornada de treball, incorpora l’obligació de les administracions a actuar i protegir les víctimes. “Els ajuntaments és també coresponsable i han de posar els recursos i tenir protocols propis per fer-ne un seguiment”, explica la consellera comarcal de Drets i Serveis a les Persones, Marta Paset, que assegura que una de les novetats, respecte de l’anterior protocol, és la intervenció de la “diligència deguda” que estableix l’obligació dels poders públics d’actuar davant els casos de violència masclista i protegir-ne les víctimes”. De no fer-ho, es consideraria una manifestació de violència institucional. Segons ha explicat la consellera de l’àrea “queda molta feina per fer” per informar i interpel·lar als ajuntaments sobre les accions i protocols que tenen vigent per prevenir i actuar en cas de violència masclista.

Ampliar els àmbits

La nova legislació incorpora noves formes de violència masclista que poden patir també infants i adolescents i nous àmbits on es vulneren els drets de les dones pel sols fet de ser dona. No es limita tant sols a l’àmbit de la parella, i es té en compte l’abast que pot tenir dins l’entorn familiar, laboral, educatiu, social comunitari, digital, institucional, de la vida política i l’esfera pública de les dones.

El nou Protocol ha estat impulsat pel Consell Comarcal del Maresmeamb el suport de la Diputació de Barcelona i la seva elaboració s’ha dut a terme en el marc de col·laboració entre el SIAD Maresme i el SIE Mataró-Maresme i la complicitat de la xarxa comarcal per l’abordatge de les violències masclistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella