Societat

societat

Subvenció de 120.000 euros de la Diputació de Girona per a la compra d’habitatges

L’Ajuntament de Girona ha rebut una subvenció de 120.000 euros de la Diputació de Girona per a la compra d’habitatges per aquest 2024. Aquests diners es destinaran a adquirir tres immobles per a lloguer social. A més, s’ha obtingut una subvenció de 43.600 euros del mateix ens per rehabilitar tres habitatges municipals destinats a polítiques socials.

La subvenció per a l’adquisició d’habitatges permetrà finançar una part de la compra de tres pisos. L’adquisició té un cost total de 327.000 euros, i 120.000 seran subvencionats per la Diputació de Girona.

Dos d’aquests immobles ja s’han comprat i, en el cas del tercer, actualment s’estan fent els tràmits per comprar-lo. Els procediments ja s’havien iniciat perquè estava previst obtenir aquests pisos amb pressupost municipal i, gràcies a aquesta subvenció de la Diputació, es podran destinar els recursos municipals a adquirir altres immobles per incrementar el parc d’habitatges.

En total, l’Ajuntament gestionat actualment la compra de 17 habitatges, que se sumaran als 35 ja adquirits entre el 2021 i el 2023. Aquestes compres són fruit de l’acord d’inversió extraordinària de 4 milions d’euros per incrementar el parc d’habitatge al qual va arribar l’equip de govern del 2021 format per Junts i Esquerra amb Guanyem Girona.

La incorporació d’aquests 17 habitatges permetran augmentar el parc públic d’habitatge municipal de Girona fins a 220 habitatges, ja que actualment n’hi ha 203. Això suposarà un increment del 30,95% respecte al 2021 quan n’hi havia 168.

Paral·lelament, el consistori ha rebut per aquest 2024 una subvenció també de la Diputació de Girona per a rehabilitar habitatges. Aquests diners es destinaran a adequar tres immobles municipals. Aquestes obres tenen un cost total de 96.765,12 euros, dels quals 43.660,25 euros seran subvencionats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.