Les entitats de l'Espluga s'uneixen i pressionen per aconseguir el casal que demanen des de fa anys

El projecte està supeditat a la venda de l'hostal, que resoldrà la situació econòmica

«Establir una posició conjunta» entre totes les associacions i entitats per demanar amb caràcter d'urgència la creació d'un casal d'entitats. Aquest és l'objectiu de la reunió convocada per a aquesta nit (22.00 h) a l'Antic Hospital, en el decurs de la qual els assistents intentaran organitzar-se en una sola veu per aconseguir un casal d'entitats que ara no tenen però del qual fa anys que es parla. De manera provisional la veu de les entitats és l'espluguí Xavier Lozano, que exerceix de portaveu fins aquesta nit, quan es decidirà en assemblea qui coordinarà aquest moviment perquè «s'han fet les coses sense demanar l'opinió de les entitats», explicava. Les associacions i entitats demanen el nou local però com a últim recurs no descarten exigir que el nou espai es concreti en un altre àmbit si no es pot dur a terme el projecte previst al Casal.

Però el cert és que l'Ajuntament i el Casal ja fa temps que han arribat a un preacord per crear un local per a les entitats a l'edifici que ocupa el Casal. El Pla Únic d'Obres i Serveis de la Generalitat (PUOSC) ha assignat l'execució del projecte per al 2012, amb un pressupost de 150.000 euros, tot i que de moment només hi ha una memòria valorada amb el pressupost, segons confirmava l'alcalde, David Rovira, que tot i conscient que les entitats necessiten un espai de trobada deia: «L'Ajuntament no pressiona el Casal perquè sap que si el projecte no es pot tirar endavant és perquè l'hostal no es pot vendre, no perquè no vulgui.» Però encara hi ha una qüestió més important. El Casal, per cedir les instal·lacions, està «supeditat» a la venda de l'hostal, tal com assegura la presidenta d'aquesta entitat, Maria Dolors Civit, que ha expressat la seva decepció per la reclamació unitària d'un local que ni el consistori ni el Casal han negat mai: «No m'agrada que no ens ho hagin consultat res», i ha assegurat: «Fem el que podem.» La delicada situació econòmica del Casal és coneguda i Civit ha confirmat que tenen «converses per a la venda» de l'hostal i s'ha lamentat dient: «Un no es pot posar a casa dels altres sense saber-ne la situació» i «No entenc ara aquesta pressa». Civit defensa el Casal assegurant que mai s'han tancat les portes a cap entitat perquè desenvolupés activitats a les seves instal·lacions, però «cal saber esperar».

Sigui com sigui, la voluntat de les associacions i entitats locals és aconseguir un local on es puguin concentrar majoritàriament en un sol espai.



Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt