Societat

Un nou terratrèmol de 6,4 graus sacseja el nord de Xile

El nou sisme arriba menys de 24 hores després de la forta rèplica (de 6,1 graus) que es va registrar la matinada de dijous a pocs quilòmetres de la ciutat de Valparaíso

Un altre fort sisme, de 6,4 graus a l'escala de Richter, ha sacsejat aquesta nit Xile, concretament la regió d'Antofagasta, situada al nord del país, segons ha informat el Servei Geològic dels Estats Units.

Aquest moviment no està en principi relacionat amb el fort terratrèmol de dissabte passat ni amb les seves posteriors rèpliques -fins a 150 registrades-. L'epicentre s'ha situat a 87 quilòmetres al nord-oest de Calama, a 1.574 km al nord de la capital xilena. Les autoritats de Protecció Civil han assegurat que fins ara no s'ha informat sobre víctimes ni danys materials.

Aquest sisme arriba menys de 24 hores després que un altre terratrèmol de 6,1 graus a l'escala de Richter hagués sacsejat la zona central de Xile. Aquest últim moviment telúric sí que es considera una rèplica del fort sisme de magnitud 8,8 de dissabte passat, que ja ha provocat la mort de més de 800 persones, segons ha informat el Servei Geològic dels Estats Units (USGS).

La forta rèplica -una de les més de 150 registrades des de dissabte- es va produir a les 22.59 hora local (02.59 hora a Catalunya) i el seu epicentre s'havia situat a l'oceà, a una profunditat de 34 quilòmetres i a una distància de 39 quilòmetres a l'oest de Valparaíso.

El port xilè de Valparaíso, una de les terminals clau per a les exportacions del país, havia recuperat parcialment la seva activitat dimarts passat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Rehabilitaran l’edifici Rhodes per fer-hi pisos de lloguer assequible

FIGUERES
MOBILITAT

Trànsit reposarà radars vandalitzats, entre altres un que no vol Santa Cristina

SANTA CRISTINA D’ARO
Europa

El linx ibèric ja no és una espècie en perill d’extinció, però continua “amenaçada”

Medi ambient

La platja contaminada de Sant Adrià de Besòs seguirà tancada

Sant Adrià de Besòs
Educació

Concentració de docents al Consorci d’Educació a Barcelona: “Volem continuïtat”

Barcelona
SALUT

Concentració a Mataró per exigir la continuïtat del servei de pediatria a l’Hospital

Mataró
Educació

Barcelona enllestirà la reordenació de l’FP el 2030

Barcelona
OLOT

Els veïns del barri del Morrot demanen els expedients del Pla Parcial

OLOT
Societat

Mor Francesc Bosch, el premianenc amant dels pessebres