Societat

Religió

Les homilies de Solsona

Jaume Traserra Cunillera, cap del bisbat més petit de Catalunya, recull en un volum una selecció dels seus escrits pastorals

Fa un any i mig que ha demanat ser rellevat per motius d'edat, però el Vaticà s'ho rumia

Jaume Traserra (Granollers, 1934) és bisbe de Solsona des del setembre del 2001. Abans havia estat un dels auxiliars de confiança, a la diòcesi de Barcelona, del cardenal Narcís Jubany en els moments més delicats de la transició política. Parlem, doncs, d'un home que domina la diplomàcia, que coneix per dins la història recent del país i que a la vegada o principalment és un dels grans referents de l'Església catalana. Ahir va presentar a Barcelona un llibre, Escrits pastorals (Edició del Bisbat de Solsona) que aplega una selecció de les cartes i homilies que ha dirigit en els últims deu anys als seus feligresos. Quin és el fil conductor? Ell mateix ho explica: “Com diu l'Apocalipsi, hi ha algú a la porta que truca per sopar amb nosaltres”. Aquest “algú” és Jesucrist i els escrits del bisbe pretenen que els feligresos li obrin la porta “per recollir-se en un àpat íntim”.

Traserra pronuncia les homilies els diumenges a la catedral solsonenca. La missa, explica, la celebra a la tarda perquè al matí els capellans de la diòcesi que hi assisteixen estan repartits per tot el bisbat fent les pròpies misses. Massa pobles per a tan pocs sacerdots. La falta de vocacions no excusa, però, que havent demanat el relleu per raons d'edat ara fa un any i mig la nunciatura i el Vaticà no s'hagin decidit a trobar un substitut a aquest successor de personatges tan cèlebres com el cardenal Tarancón o el bisbe Deig. Solsona ha donat purpurats de molt nivell i caràcter. Traserra confia que la decisió arribarà aviat i es podrà dedicar a descansar i seguir estudiant i escrivint.

El llibre ha estat editat pel periodista Francesc Cano.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES