Societat

Exteriors atura una nova caravana solidària a Mauritània

L'ONG Catalunya Transport Solidari tenia previst fer el mateix recorregut on van ser segrestats tres integrants de Barcelona Acció Solidària

El ministeri diu que només aconsella que s'evitin les zones amb més risc

El ministeri d'Exteriors ha frenat una caravana de l'ONG Catalunya Transport Solidari que es proposava sortir de Fogars de la Selva (Selva) aquest divendres amb destí a Dakar (Senegal) passant per la carretera de Nouadhibou a Nouakchott (Mauritània). En aquest mateix recorregut van ser segrestats tres integrants de Barcelona Acció Solidària el novembre passat.

El president de l'ONG, Antonio Gómez, ha explicat que el govern espanyol els ha demanat que suspenguin el viatge per motius de seguretat. Al mateix temps, els ha proposat transportar per via marítima el material educatiu i sanitari que tenen, en part donació de l'Hospital Clínic de Barcelona.

Exteriors desaconsella desplaçar-se ara al Sahel per l'elevat risc de segrest, per la qual cosa diverses ONG han retirat els seus expatriats de les zones més conflictives.

“El segrest d'Albert Vilalta, Roque Pascual i Alícia Gámez va tocar els nostres plans, però vam decidir continuar amb el projecte”, ha reconegut Gómez, que ha afirmat desconèixer si el risc de segrest al Sahel és alt o baix. “Estem sorpresos i decebuts, després de dos anys de preparatius”, ha afirmat Gómez, i ha assenyalat que van notificar la seva ruta a les ambaixades espanyoles als diversos països i viceversa.

L'entitat, que havia d'emprendre la seva primera expedició Fogars-Dakar, descriu en el seu web el desig de “gaudir de tota una aventura fent alguna cosa que omplís interiorment”. El comboi, format per dos camions i cinc voluntaris, està finançat per donacions i patrocinis i havia de transportar material per als projectes de sis ONG petites al Senegal i Mauritània.

Des del ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació no han pogut confirmar si s'ha contactat amb l'organització per demanar-li que s'abstingui de fer aquesta ruta. Tot i això, fonts diplomàtiques han recordat que no podrien “vetar” cap caravana humanitària, sinó, com a molt, aconsellar que s'evitin les zones més perilloses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS