Societat

barcelonès nord

Fan en un any unes 100 obres de millora en pisos on viu gent gran

En execució També s'estan fent 130 petites reformes més, moltes de les quals han estat sol·licitades a Santa Coloma per dones de més de 70 anys Beneficis Les actuacions, que paga l'administració, potencien l'autonomia personal

Un personatge televisiu deia fa uns anys que els petits canvis són poderosos. I, amb això, hi està d'acord la família de la Lina, una dona colomenca de 81 anys a qui, amb una petita obra feta a casa seva, han millorat la qualitat de vida i l'autonomia. La seva filla ensenyava ahir que li han canviat la banyera per una dutxa amb accés a peu pla i que li han instal·lat un parell d'agafadors, per fer servir el lavabo i per sortir al balcó. Tot plegat, petites intervencions fetes en el marc del programa d'adequació d'habitatges per a la gent gran que impulsen la Diputació de Barcelona i el Departament de Treball de la Generalitat, el balanç del qual es va fer ahir a Santa Coloma de Gramenet.

Segons dades facilitades ahir per la Diputació, la ciutat colomenca és, de fet, el lloc on més actuacions com aquesta s'han fet o s'estan fent al Barcelonès Nord aquest any; en aquesta mateixa línia es va mostrar el president de la Diputació, Antoni Fogué, que ahir va destacar la ciutat d'on ell també és regidor com una de les “més compromeses” amb aquest programa entre tots els municipis que hi han participat –un total de 137–. En concret, de les 102 intervencions sol·licitades a Santa Coloma, ja se n'han enllestit 47, mentre que a Badalona s'han fet 44 de les 93 aprovades i, a Sant Adrià, encara s'han d'acabar les 22 que es van acordar. Finalment, a Tiana –Montgat no hi participa– només queda una actuació per fer de les sis adjudicades.

Doble benefici

Com Fogué, l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon (PSC), va destacar el programa pel fet que una actuació mínima com la que es fa –que té un cost mitjà per a l'administració de 1.500 euros per llar– és clau per “potenciar l'autonomia personal” d'aquestes persones i per “millorar-los la qualitat de vida”, fins al punt d'evitar que hagin de canviar d'habitatge perquè l'actual els suposa algunes mancances. També, segons va afegir el president de la Diputació, el pla “dóna feina” a mig centenar de persones contractades per “petites empreses”. Satisfet amb els resultats obtinguts, Fogué va garantir la continuïtat d'aquest projecte en els pròxims anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.