Societat

Activada l'alerta de l'Inuncat per l'augment del cabal en rius i rieres

L'alerta afecta sobretot al nord-est de Catalunya i en zones de Girona, Tarragona i Barcelona podrien caure avui de 50 a 100 litres per metre quadrat

Protecció Civil recomana extremar les precaucions i no apropar-se a rius i rieres pel risc que n'augmentin el cabal

La direcció general de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat aquest dimarts a les 07.36 hores la fase d'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat), atès que la continuïtat de pluges a la zona nord-est de Catalunya està fent augmentar de forma creixent el cabal d'aigua d'alguns rius i rieres.

En concret, i segons informació facilitada per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), estan augmentat de forma creixent i per sobre de l'habitual els nivells dels rius de les conques del Muga, el Fluvià i el Baix Ter.

Davant la situació i amb previsió que continuï plovent, Protecció Civil demana als ciutadans que extremin les precaucions en aquests punts i evitin l'accés a les zones properes als rius i control de tots els eixos vials de la zona.

Així mateix, informa que cal mantenir tallats encara els accessos i vials que s'hagi tancat durat les darreres hores i la vigilància d'accessos i carreteres locals als municipis de la Jonquera, Agullana, Cabanes, Peralada, Vilanova de la Muga, Castelló d'Empúries i Sant Pere Pescador davant la previsió creixent dels cabals dels rius.

Actualment el nivell del riu Muga continua creixent especialment en el tram final a Castelló d'Empúries, així com el Llobregat de Muga a Peralada.

Les precipitacions continuen persistint a les conques del nord-est seguint una evolució de sud a nord, per la qual cosa cal reincidir en l'avís de risc de crescudes a tots els municipis de les conques del Fluvià i Baix Ter en concret als municipis de les comarques de Garrotxa, Alt Empordà, Baix Empordà, Pla de l'Estany, la Selva i Gironès. Per altra banda continua sobreeixint l'embassament de Foix i de Portbou.

Pel que fa a la previsió meteorològica, la pluja acumulada pot ser superior als 100 litres en 24 hores, a les comarques de l'Alt Empordà, Baix Empordà, Berguedà, Garrotxa, Gironès, Osona, Pla de l'Estany, Ripollès, Selva i Vallès Oriental.

En quant a l'estat de la mar, el SMC informa que es poden donar onades superiors als 2 metres i mig a les comarques de l'Alt Empordà i el Baix Empordà. També hi ha possibilitat de fort onatge a les comarques del Barcelonès, el Maresme i la Selva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA