Societat

Barcelona

L'artista Núria Feliu es fa geganta

La cantant compleix anys al setembre i vol celebrar l'aniversari amb el bateig de la seva geganta, que cedirà a la colla de Geganters de Sants

Cinquanta anys dalt dels escenaris i setanta al peu del canó: dos aniversaris importants que l'artista Núria Feliu vol commemorar aquest any amb força. Tanta com la que tindrà la seva geganta, de tres metres i mig d'alçada, una estructura de fusta, molt femenina i empolainada per anar de passeig o a ballar. A la mà esquerra durà un ram de violetes, les preferides de l'artista, i a la mà dreta, la partitura de la Cançó de Sants. La geganta ja s'està construint al taller del geganter Toni Mujals, a Cardona, d'acord amb un dibuix de Cecília Vidal.

La iniciativa va sortir de la mateixa artista que, tot i que primer va pensar en un capgròs i després en una gegantona, va decidir tirar pel dret perquè l'aniversari bé prou que ho mereixia. A més, tal com recorda ella mateixa, “sóc una persona molt gegantera, m'encanten els gegants i sóc padrina dels gegants de la plaça Nova de Sants”.

Festa al setembre

La presentació oficial de la geganta se celebrarà amb una gran festa, amb espelmes incloses, que tindrà lloc el dia 21 de setembre, el mateix dia que l'artista fa els anys. Serà un bateig de geganta com mana la tradició, amb uns padrins els nom dels quals l'artista encara no vol desvetllar. I –com podria ser d'una altra manera?– la cita tindrà lloc al popular barri de Sants.

La nova geganta de Sants dormirà al lloc on en aquest barri es guarden la resta de gegants: a les Cotxeres de Sants. L'artista ja ha anunciat que cedirà la geganta a la colla de geganters del barri. “Perquè em treguin a ballar i passejar”, diu amb una gran rialla. La figura també anirà abillada amb una banda que portarà els logotips de les persones, entitats i associacions que vulguin col·laborar en la construcció de la geganta. Segons Feliu, ja són moltes les entitats del barri que li han expressat el seu suport. De moment, i fins a la data de l'aniversari, la Feliu més geganta dorm a Cardona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses