Societat

Els ‘indignats' contesten a Puig que la seva protesta és pacífica

Denuncien que s'ha “violat” el dret constitucional de reunió i manifestació

Els acampats asseguren que tenien previst retirar objectes susceptibles de ser perillosos abans de la nit del dissabte

Els ‘indignats' han reiterat que la seva protesta és pacífica i han denunciat que la policia ha actuat sense cap provocació prèvia.

Els acampats a la plaça Catalunya de Barcelona han qüestionat aquesta tarda la versió del conseller d'Interior, Felip Puig, que ha afirmat que la resistència dels manifestants ha estat “activa i amb atacs”. Els ‘indignats' han afirmat que la seva actuació ha estat pacífica i han assegurat que els Mossos d'Esquadra han actuat sense que s'hagués donat cap situació de violència o provocació prèvia.

En aquest sentit, el vocal de la comissió de Defensa del Col·legi d'Advocats, Jaume Sens, ha denunciat la “violació del dret a reunió i manifestació” reconegut constitucionalment de les persones que es trobaven a la plaça de Catalunya i ha considerat que els agents han fet ús “en primer instància” de la via punitiva sense intentar dialogar amb els acampats. “Hi havia una altra solució possible”, ha declarat. Ha reclamat també que els Mossos duguin els distintius identificatius.

Sens ha considerat que el departament d'Interior ha anat “una mica més enllà del que permet la llei” i ha valorat l'actuació policial de “desproporcionada” tenint en compte que el que s'estava produint era una “concentració pacífica”.

D'altra banda, ha qualificat “d'exercici de cinisme” que el conseller d'Interior, Felip Puig, addueixi a qüestions higièniques la intervenció policial. A més, ha considerat que finalment s'ha creat un problema més gran del que suposadament es volia resoldre.

El lletrat ha criticat també que s'ha arribat aquesta situació “sense intentar dialogar” amb els acampats, qui ha assegurat que porten una setmana tractant com fer compatible l'ús de la plaça amb la possible celebració dels seguidors del FC Barcelona si guanyen la Lliga de Campions. Sens ha dit que hi ha hagut “inexistència de canals de comunicació” i ha recordat a Puig que l'ús de la força ha de ser sempre “l'últim recurs”.

Retirada d'objectes perillosos

Membres de la comissió de Comunicació de la protesta han explicat als mitjans de comunicació que els propis ‘indignats' tenien previst retirar els objectes que podien resultar perillosos en cas d'una possible celebració dels seguidors del Barça.

Així, han recordat que hi ha una comissió, la de Civisme, que porta una setmana treballant en aquest aspecte. Aquest òrgan, segons han explicat, s'havia posat en contacte amb les penyes blaugrana per fer que la celebració es desenvolupés sense problemes ja que que els acampats són els “primers interessats” en no arribar a una situació que provoqui la intervenció policial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen de gent els carrers de Figueres malgrat l'amenaça de pluja

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona