Societat

campredó

El govern autoritza un bou embolat a Campredó

L'Ajuntament va presentar documents a la Generalitat que demostren la tradició dels correbous al terme

La delegació del govern a l'Ebre va fer arribar dijous a l'Ajuntament de l'entitat municipal descentralitzada (EMD) de Campredó l'aval que permet que aquest cap de setmana es puguin celebrar en aquesta pedania de Tortosa dues tardes de correbous, així com un bou embolat –en aquesta darrera modalitat, es posa una bola de foc en cadascuna de les banyes de l'animal–. Es tracta de la primera autorització que concedeix la Generalitat des que el setembre de 2010 es va aprovar en el Parlament una nova llei que regula les festes tradicionals amb bous. En la normativa es fixen els requisits que han de tenir aquest tipus de celebracions en què el brau no mor i es determinen els 36 municipis catalans i les dates en què es poden celebrar. La majoria d'aquestes poblacions pertanyen a les Terres de l'Ebre (26), però també n'hi ha a la Catalunya central (Cardona i Santpedor), a Girona (Roses, Torroella de Montgrí, Vidreres i Olot), a Barcelona (Badalona i Vilanova i la Geltrú) i al Camp (el Morell i Mont-roig del Camp).

L'alcalde de Campredó, Joan Sanahuja, explica que el maig van enviar a la Generalitat diversos documents on es demostrava la tradició que tenen els correbous al terme, on hi ha documentació de la dècada dels quaranta i dels cinquanta: “Hi vam adjuntar fotos d'entitats i testimonis de gent gran. Jo tinc 65 anys i sempre he vist aquesta celebració al poble. Hi ha aspectes de la vida que és bo recuperar-los si es fa de manera correcta i racional”. El convergent afegeix, a més, que la decisió de la Generalitat està avalada pels plens de Tortosa i Campredó, on tots els partits es van mostrar d'acord que a l'EMD s'organitzessin correbous per les festes de Sant Joan.

LA FRASE

Tant en el ple de Tortosa com en el de Campredó es va aprovar demanar l'autorització
Joan Sanahuja
Alcalde de campredó (CIU)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt