Societat

Tarragonès

Atreure els clients sobre rodes

Un comerç de Torredembarra fa servir com a aparador una bicicleta per apropar els turistes de la platja a la botiga del nucli antic

Els propietaris es van inspirar en les pràctiques comercials de ciutats com ara Nova York

Les botigues de Torredembarra tenen un problema: l'eix comercial tradicional està concentrat al nucli antic, lluny de la zona de platja on es troben els turistes i els propietaris de segones residències. A Les Orenetes, un comerç del centre amb trenta anys d'història, se'ls ha acudit, però, com es podria trencar aquesta distància, senzillament posant-hi una mica d'imaginació.

Des de finals de juny, la botiga ha posat en marxa una bicicleta de tres rodes, inspirada en models que es poden veure pels carrers de Nova York, i hi han instal·lat un petit aparador per a un dels seus productes estel·lars: les espardenyes que ells mateixos dissenyen i que fins i tot adapten als gustos dels clients. Aquesta delegació ciclista es passa els dies d'estiu voltant pel passeig marítim i altres zones ben atapeïdes de visitants i permeten als vianants que regirin entre el gènere i s'emprovin les peces. Un cop els han llançat l'esquer, els conviden a caminar fins al nucli antic per comprar les sabates.

Aquesta fórmula tan senzilla els ha permès incrementar la quantitat de vendes de manera considerable, i a més ajuden a dinamitzar tot el sector comercial del nucli antic. Però no ha arribat aïllada: per tal que els visitants es trobin una botiga atractiva, els propietaris han optat per oferir des del mes d'agost la col·lecció d'hivern als seus clients, tal com defensen que fan les grans ciutats. A canvi, han obert una botiga d'estocs per a la roba d'estiu en un altre carrer del barri, fins ara desert de comerços. “El vam obrir per provar, i ha funcionat tan bé que el mantindrem tot l'any”, va detallar la propietària, Assumpció Toda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.