Societat

Catedrals a Torredembarra

consolidació · Xiquets de Tarragona i Vella de Valls descarreguen el cinc de vuit en una diada de Santa Rosalia que es torna a quedar sense castell de nou FUTUR · Els Nois de la Torre repeteixen la seva millor actuació de la temporada

La Vellatreballa per portar a Santa Tecla una actuació superior a la que van oferir dimarts a Vilafranca

No hi ha hagut castell de nou, però Torredembarra va quedar ben satisfeta dels castells que es van veure ahir al migdia a plaça. Hi destaca, per la seva projecció, el paper dels Xiquets de Tarragona, que van tornar a descarregar un molt bon cinc de vuit, i enguany ja en sumen dos. La catedral va anar acompanyada del tres i el quatre de vuit, trencat amb els rumors d'un possible tres de nou matalasser en la diada de Santa Rosalia. De ganes i camises no en faltaven, però el cap de colla ratllat, Roger Peiró, va decidir no estirar més el braç que la màniga i continuar treballant pas a pas. Un entrebanc amb el castell de nou podia complicar una Santa Tecla que cada cop és més a prop i que els Xiquets volen brodar. Tot i així, Peiró es va mostrar ben cofoi que la colla demanés aquest castell i confia que aquestes ganes serveixin per poder portar a les dues diades destacades de la festa major tarragonina castells com el cinc de vuit, el tres de nou, el dos de vuit i el quatre de nou.

Objectiu Santa Tecla


També pendents de Santa Tecla i encara amb ressaca d'un bon Sant Fèlix, la Vella de Valls es va plantar al Baix Gaià amb l'objectiu de deixar-hi una meritòria actuació de castells de la gamma alta de vuit. I ho van fer sense cap mena de problema descarregant el cinc de vuit, el dos de vuit folrat, un quatre de vuit amb canvis i lleuger i un bon pilar de sis. Sense prou camises per afrontar el tres de nou que tan bons resultats els ha donat les darreres setmanes, els rosats van tenir en el cinc de vuit la seva millor construcció. Atenció perquè el d'ahir era ni més ni menys que el desè de l'any i cada setmana que passa arriben amb més garanties per poder sumar-li un pis més a la diada de Tarragona d'aquí a dues setmanes.

També contents van sortir de plaça la colla local, els Nois de la Torre, que van repetir la millor actuació de la temporada i dels darrers 29 anys. Tot i així, es van quedar amb l'espineta clavada de no poder descarregar el quatre de set amb el pilar en darrera ronda.

Els Castellers de Lleida es folren

La colla lleidatana, que no havia tingut un inici de temporada tan espectacular com els darrers anys, va fer un pas endavant ahir a la tarda a Agramunt carregant el dos de vuit amb folre. Els de la Terra Ferma, doncs, recuperen a poc a poc el seu nivell amb una diada on també van descarregar el quatre de vuit i carregar el tres de vuit. La diada d'Agramunt també tenia el seu centre d'atenció en els Margeners de Guissona que s'havien proposat fer-hi el primer quatre de vuit de la seva història. Els margeners van sortir de dos de set, que va quedar en carregat. La caiguda va fer rebaixar pretensions i el carro gros el deixen per més endavant, concretament la setmana que ve a plaça pròpia.

El cap de setmana es completa amb el retrobament d'uns Castellers de Sants un pèl per sota del seu nivell amb el quatre de vuit i del carro gros dels Xiquets de Reus a Cambrils. A Cambrils també hi va ser la Jove de Tarragona, que va plantar el tres i el quatre de vuit, a més del cinc de set.

Torredem barra
Nois de la Torre
3/7p (id), 3/7p, 5/7, 4/7p (c) p5
Colla Vella dels Xiquets de Valls
5/8, 2/8f, 4/8, p6
Xiquets de Tarragona
3/8, 5/8, 4/8, 2p5
Agramunt
Castellers de Lleida
4/8, 2/8 (c), 3/8 (id), 3/8 (c), v/5
Margeners de Guissona
2/7 (c), 4/7, 5/7,v/5


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.