Societat

Mor a la presó l'acusat de matar la dona a trets a Bescanó

L'altre crim atribuït a la violència de gènere que s'ha perpetrat aquest any a les comarques gironines no arribarà a judici. Juan Tirado Toledo, de 76 anys, sospitós d'haver assassinat a trets la seva dona, Cándida Serrano, de 71 anys, el 6 de maig a Bescanó, ha mort al centre hospitalari penitenciari de Terrassa, dependent de la presó de Quatre Camins, on havia estat traslladat a causa del seu precari estat de salut.

Tot i que diversos testimonis van assegurar que el dia del crim l'havien vist entrar o sortir de la casa on Cándida va morir de dos trets disparats a poca distància, Juan Tirado sempre va assegurar que ell era innocent, però no va tenir problemes durant els interrogatoris per afirmar que “tenia molts motius per matar la dona” però no ho havia fet. Va mantenir sempre que ell no havia tingut mai a les mans una pistola i que ni tan sols no sabria com agafar-la i disparar-la. Els Mossos van buscar amb resultat negatiu l'arma del crim al cotxe del sospitós i arran de carretera entre Bescanó i Anglès. Tirado ha mort abans que el jutjat rebés els resultats de la prova de la parafina que se li va practicar i que és clau per comprovar si va disparar l'arma de foc o no. Juan Tirado i Cándida Serrano estaven en procés de separació i ja s'havien detectat entre ells episodis de violència i maltractaments. La dona fins i tot havia marxat de Catalunya per anar a viure a Sant Sebastià amb un fill fugint del marit, i un jutge d'allà li havia concedit protecció policial i havia dictat una ordre d'allunyament contra l'home. Tres dels quatre fills que tenia el matrimoni exercien l'acusació particular contra el seu pare.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA