Societat

Sanitat eleva a 15 els afectats pel focus de legionel·la de Calp

Tres persones han mort i altres tres encara es troben ingressades en una clínica de Benidorm

La conselleria assegura que mostres preses en l'hotel després de detectar-se el primer cas van resultar negatives

La Conselleria de Sanitat de la Generalitat valenciana ha elevat a quinze el nombre d'afectats de pneumònia per legionel·la relacionats amb el focus detectat en un hotel de Calp, dels quals tres han mort i altres tres encara es troben ingressats en una clínica de Benidorm.

El conseller de Sanitat, Luis Rosat, ha explicat en una roda de premsa que l'últim cas de contagi ha estat confirmat hui, i es tracta d'una dona de nacionalitat britànica de 74 anys.

Els afectats per aquest brot són onze turistes britànics i quatre espanyols, la majoria treballadors de l'hotel en què s'ha detectat el focus. Huit són homes i set, dones, i les seues edats oscil·len entre els 44 i els 88 anys.

Del total de contagiats, tres van morir els dies 26 i 31 de gener i 2 de febrer, i solament tres es troben encara hospitalitzats en la clínica de Benidorm en estat de “gravetat moderada”, mentre que de la resta, molts ja s'han recuperat i uns altres han estat repatriats, segons el conseller.

Rosat ha explicat que anit es va procedir al tancament progressiu de l'hotel, una vegada es va confirmar que les tres morts eren per legionel·la, i que catorze de les 32 mostres analitzades havien donat també positiu per aquesta malaltia, així que s'està reubicant en altres allotjaments als prop de 400 clients de l'establiment.

El conseller ha valorat la col·laboració de l'hotel i de l'Ajuntament de Calp amb la Generalitat.

Ha explicat que el primer cas es va detectar el 14 de desembre i el segon el 27, moment que es va iniciar la investigació per part del departament de Salut Pública de la Generalitat, que va comprovar que les anàlisis realitzades en el centre el 25 de novembre, uns dies abans del primer contagi, eren negatius.

No obstant això, ha dit, la Conselleria va tornar a prendre mostres en 32 punts del centre el 12 i el 19 de gener, i aquests, ha indicat, també van ser negatius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona