Societat

Reunificant Cerdanya

El Consell Comarcal de Cerdanya a la Catalunya autònoma i la Mancomunitat d'Ajuntaments de l'Alta Cerdanya a la Catalunya Nord treballaran junts en temes com medi ambient, cultura, economia i formació.

Després d'anys de negociacions s'ha creat oficialment l' Agrupament Europeu de Cooperació Territorial Pirineus-Cerdanya a la població de Sallagosa, a l'Alta Cerdanya. Han estat designats deu membres per una durada de quatre anys, cinc de la Catalunya Nord (Georges Armengol batlle de Sallagosa i president de la Mancomunitat d'ajuntaments Pyrénées Cerdagne, Isidore Peyrato regidor d'Er, François Licciardi d'Ur, Denise Llau d'Oceja i Laurent Leygue d'Estavar) i cinc membres del Consell Comarcal La Cerdanya (el president Ramon Moliner alcalde d'Alp, Pere Valiente regidor de Puigcerdà, Pere Arderiu alcalde de Das, Toni Rabassa de Bellver de Cerdanya i Marc Torrent de Llívia).

Presidència per torns entre el nord i el sud

El president i el vicepresident van ser elegits per unanimitat i són respectivament Georges Armengol i Ramon Moliner per un període de dos anys i pels dos anys següents canviaran de torn. La seu de l'AECT serà a Sallagosa dins l'edifici de la Mancomunitat o Comunitat de les Comunes.

Aquest AECT treballarà en temes transfronterers com a l'escorxador, l'hospital, la Diada de Cerdanya, l'aigua, el medi ambient, la cultura, la llengua, el patrimoni i la formació. S'han creat quatre comissions, Infraestructures, Aigua i Medi Ambient, Llengua, Patrimoni i Cultura i Economia i Turisme. L'AECT “està obert als altres municipis que no formen part de la Comunitat de les Comunes de l'Alta Cerdanya i del Consell Comarcal, podrà acollir fins i tot municipis del Capcir, de l'Alta Arieja o del Berguedà que voldrien participar a projectes transfronterers” segons els gestors des de Sallagosa. L'AECT treballa ja a hores d'ara sobre la Gran Volta de la Cerdanya que tindrà lloc al mes de juny. Es tracta d'una carrera d'Ultra Fons de 214 km que passarà per a tota la Cerdanya promoguda per Kilian Jornet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
urbanisme

Adjudicada la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA
PORTBOU

L’Ajuntament comença els tràmits per licitar el nou servei de l’aigua

PORTBOU
medi ambient

Prova a Mollerussa per detectar electrònicament males olors

MOLLERUSSA