Societat

Gastronomia

Cuina amb cireres i apadrina un cirerer

Figueres va donar dijous el tret de sortida a un mes d'actes de promoció de la cirera de l'Empordà

La Ruta de la Cirera uneix onze municipis i 22 restaurants que elaboren cuina amb cireres

El guanyador del Concurs de Cuina de la Cireraapadrinarà un cirerer i en recollirà els fruits

Els veïns de Figueres que van anar a mercat aquest dijous passat van tenir el privilegi de ser els primers a poder remenar les cireres empordaneses d'enguany. A la plaça Catalunya, el col·lectiu de xefs de La Cuina del Vent va repartir entre el públic unes dues-centes cinquanta bossetes de cireres de la nostra terra. L'acte donava el tret de sortida a la campanya Remena'm la cirera 2012 amb La Cuina del Vent, un seguit d'actes gastronòmics que duraran tot aquest mes de juny i que tindran com a epicentres la Fira de Terrades aquest diumenge 3 de juny i la Fira de Llers el diumenge 10 de juny. La novetat d'aquesta campanya anual, però, és l'organització de la primera edició del Concurs de Cuina de la Cirera, un concurs adreçat a amateurs de la cuina i a tothom que ho vulgui i que no sigui professional de la cuina. La participació és totalment lliure i gratuïta, i el primer premi no és ni més ni menys que l'apadrinament d'un cirerer durant aquesta temporada amb dret per collir-ne els fruits. Un jurat especialitzat, format per membres de La Cuina del Vent, periodistes especialitzats, productors de cirera i responsables de la fira, valorarà el valor culinari de cada recepta i emetrà el veredicte final el dia 10 de juny en el marc de la Fira de Llers. La inscripció s'haurà de fer a través del web de La Cuina del Vent abans del dijous 7 de juny, o si no el mateix dia del concurs. El plat elaborat caldrà presentar-lo el diumenge 10 de juny a Llers. La iniciativa vol fomentar els productes de proximitat per potenciar el binomi territori-producte i promoure el consum de cirera i la pràctica de la cuina a l'Alt Empordà.

Ruta de la Cirera

Els plats elaborats seran de lliure elecció, però, evidentment, hauran de contenir com a únic ingredient o com a part dels ingredients la cirera de l'Empordà, i es distingiran quatre categories: entrants, segons, postres i infantils. Per als qui no s'atreveixin a posar-se davant dels fogons i que prefereixin anar directament a la taula per disfrutar de la cuina de la cirera, l'alternativa és fàcil: durant el mes de juny la Ruta de la Cirera proposa un recorregut per onze municipis i 22 restaurants de l'Alt Empordà –més un convidat d'honor gironí, El Celler de Can Roca– que elaboren plats amb la cirera de la comarca. Com a complement de la Cirera Gastronòmica, la ruta també s'articula amb dues àrees més anomenades Cirereta de la Retina i Cirereta del Record, que permetran descobrir racons o comerços del territori empordanès.

La campanya de promoció de la cirera de Llers i Terrades s'ampliarà enguany amb una altra novetat: l'agermanament amb un segon col·lectiu de cuiners, Les Toques Blanques, que vindran des de la Catalunya del Nord, on ja hi ha una llarga tradició de la cuina de la cirera, per compartir les seves experiències. Tot plegat només poden ser bons presagis perquè s'avanci en la reclamació per obtenir la denominació d'origen Empordà per a aquesta fruita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró