Societat

la GALERIA

del Maresme

Dilluns, Sant Zenó!

Dilluns nou de juliol és Sant Zenó, patró d'Arenys de Mar. D'aquí a dues setmanes i escaig, Les Santes, patrones de Mataró. Tot i que les relacions entre les dues capitals històriques del Maresme han tingut alts i baixos, i que als setciències d'Arenys els faria més patxoca ser capital del Baix Montseny o de la Selva Marítima, els uns i els altres comparteixen, a més de proximitat i tarannà, formes de fer pròpies de les petites ciutats amb pretensions, avui massa embadalides amb el prestigi perdut d'etapes llunyanes. Hi ha capgrossos militant activament a Sinera –la Gaia Vila–, com hi ha sardinetes empadronats i enamorats a l'antiga Iluro.

Com que els d'Arenys, per tradició, han estat acostumats a reviure el turment del seu patró, tal vegada com si fos una experiència vital per la qual forçosament s'ha de transitar, i als de Mataró de tota la vida –per allò del tren i del tramvia–, els agrada fer passar bou per bèstia grossa, fent la prova del nou a qui no ho és de soca-rel, s'explica que el primer edil mataroní –nascut a Arenys–, en només un any, s'ha trobat embolicat en mil paranys, dels quals el que ha tingut més anomenada és el del romanent negatiu amb què ha tancat l'últim exercici pressupostari del consistori i del conjunt d'empreses municipals, fixat amb més de trenta milions d'euros, el qual condiciona qualsevol inversió de futur a la ciutat de les Santes. Ben segur que són coses del martirologi romà que tant agrada compartir a les dues capitals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES