Opinió

la GALERIA

DE maresme

Salvem l'obra social

Tot i l'aparent ingenuïtat de la proposta de la CUP mataronina de municipalitzar la biblioteca de la Caixa d'Estalvis Laietana, hem d'agrair al seu regidor que hagi posat el dit a la nafra sobre la situació en què pot quedar l'obra social d'aquesta entitat, després de la bankiarització. Fins ara les forces vives mataronines s'han mantingut en el seu tradicional silenci i discreció. Però es comença a percebre que és hora de dir en públic el que tothom pensa i mantenir una posició clara i contundent. L'obra social de Caixa Laietana és un patrimoni històric i col·lectiu de tots els ciutadans de Mataró i del Maresme que de cap manera es pot perdre. Fixat aquest principi, cal posar fil a l'agulla, amb propostes raonades de salvaguarda dels equipaments i serveis que gestiona.

La societat civil i els ajuntaments afectats haurien de proposar una renovació radical dels actuals patrons de la Fundació Laietana, amb criteris de representativitat social i directa dels municipis que es puguin veure afectats. Qualsevol altra solució que pretengui prioritzar els interessos financers de Bankia seria un absolut desastre i ha de ser rebutjada pel comú. Les institucions locals s'hauran de pronunciar ben aviat si és que volen evitar que l'obra social se'n vagi a can Pistraus, com a conseqüència d'una especulativa, deficient i poc patriòtica gestió. És, doncs, hora de posar-s'hi, exigint les responsabilitats que pertoquin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.