Societat

Un centenar de persones exigeixen la línia 2 del Tram a la Universitat

Una nova acció de protesta convocada per la Associació per un Tramvia Públic (ATP) torna a denunciar la desídia del Consell

Asseguren que la despesa anual de manteniment és de 500.000 euros i que podria estar funcionant a cost zero amb personal de FGV

Professors, alumnes, sindicats, la Universitat d'Alacant i partits polítics s'han tornat a unir per exigir a la Generalitat que pose en funcionament la línia 2 del Tram que uneix Alacant i Sant Vicent del Raspeig, per donar així servei a la zona nord de la ciutat i la Universitat.

El col·lectiu denuncia que la infraestructura fa ja tres anys que es troba finalitzada, que ha viscut fins a dos viatges inaugurals amb dos consellers diferents, que s'ha construït amb diners públics –ha costat més de 100 milions d'euros–, que el seu manteniment és de 500.000 euros anuals i que té 11 tramvies a les cotxeres del Campello esperant que comence a funcionar per donar servei a milers d'usuaris en la que es considera que serà la línia més rendible del Tram.

El portaveu de la Associació per un Tramvia Públic, Guillermo Grau, ha tornat a denunciar que la línia podria estar en funcionament des de fa més d'un any “amb personal de FGV sense cap cost addicional i generant ingressos, però en lloc de fer-ho prefereixen apostar per la seua privatització malgrat que ja s'ha licitat dues vegades sense trobar una empresa que se'n vulga fer càrrec”.

A la manifestació que s'ha convocat aquest dijous a la parada del Tram de la Universitat també ha estat present el vicerector de Campus i Sostenibilitat, Rafael Muñoz, en representació de l'equip rectoral, el qual ha explicat als mitjans que no entén com és possible que aquesta línia no estiga en funcionament, ja que es tracta d'una infraestructura vital per a la Universitat d'Alacant, que té vora 40.000 persones cada dia al campus”.

Muñoz ha recordat que un estudi de l'Institut d'Estudis Econòmics d'Alacant assenyala que la línia 2 suposarà un estalvi de 7 milions d'euros anuals quan estiga en funcionament.

A la concentració també han assistit representants d'UGT i CCOO, Esquerra Unida i Compromís, que han exigit també al Consell que utilitze els mitjans de què disposa per a posar en marxa la línia de manera immediata.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA