ELISABET RUPIÀ

COCREADORA DE SA GALETA

«Sa galeta s'inspira amb sa Caleta»

Dues persones emprenedores han dissenyat un producte que s'identifica amb Lloret

Elisabet Rupià i Josep Lluís Morcillo han ideat Sa Galeta, una galeta inspirada en sa Caleta de Lloret, i que ara treuen al mercat.

–D'on va sorgir la idea?
–«La idea va sorgir per la demanda de segons quins turistes, que et demanen què poden comprar com a record de Lloret, on malauradament no hi ha més que sevillanes, toros i barrets de mexicà. I un dia passejant per sa Caleta vam pensar que podíem fer una galeta, que un bon regal podria ser un producte alimentari, perquè això agrada gairebé a tothom. I d'aquí va sorgir. Vam pensar en el joc de paraules –sa caleta, sa galeta– i vam dissenyar una galeta que identifiqués una mica l'entorn de sa Caleta. Hi ha la zona del castell, més forta, que per representar-la hi hem posat el pinyó; tenim la fruita liofilitzada, els colors de la qual representen les barquetes; i després tenim diferents tipus de fruits secs que representen la zona rocosa. La forma general de la galeta és de cala. El seu punt més fort és el punt de sal Maldon, que vol representar la força del mar a Lloret.»
–Van participar en el concurs d'icones de Lloret però no hi va haver sort...
–«La idea ja la teníem anteriorment i el fet de la convocatòria del concurs ens va animar. La cosa del concurs no va acabar d'anar bé, perquè encara no teníem el registre sanitari i havíem fet les galetes a casa. Vam situar-nos dins les 24 icones de Lloret. Parlant, aquell mateix dia, amb la regidora de Cultura i amb persones del poble, ens van dir que els interessava el producte i que el tiréssim endavant.»
–On s'elaboren ara les galetes?
–«Ens les fa un pastisser a la seva pastisseria. Ens va costar de trobar un artesà que entengués el nostre producte, però finalment vam trobar el que ens podia entendre més bé, l'Antoni Noguera, de Vilobí, que és un pastisser molt acostumat a fer productes que representin els pobles, com ara la coca de Brunyola.»
–On es poden trobar?
– «De part de l'Ajuntament al Museu del Mar i els jardins de Santa Clotilde. I després dos comerços, Rosa Marlés i Can Valls, a la plaça de l'Església. Si no hi ha res de nou, el dia 24 en volem fer la presentació pública. És un dia que el gran protagonisme el tenen les obreres, i la nostra idea és fer l'obsequi de Sa Galeta a les obreres i l'obreria.»
–A partir d'aquí, quins són els vostres objectius?
–«Tenir més punts de venda a Lloret, perquè amb aquest producte no podem anar a altres poblacions. Però també ens agradaria fer productes d'aquest tipus a altres indrets de la Costa Brava. Hem pensat molt en el client del poble. És un producte de qualitat destinat a la gent del poble.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona