Societat

Intenses nevades a l'interior amb gruixos que poden arribar als 30 centímetres

La Generalitat ha decretat la situació d'emergència nivell zero

El temporal de pluja i neu ha tingut la seua incidència en el trànsit per carretera i en l'alta velocitat

La Generalitat valenciana ha decretat la situació d'emergència nivell zero per nevades a les comarques dels Ports, l'Alt Maestrat, l'Alcalatén, l'Alt Millars i l'Alt Palància així com a les comarques del Racó, els Serrans, la Plana d'Utiel-Requena i Vall d'Aiora. Segons les previsions meteorològiques, la neu pot caure en cotes per damunt dels 700 metres i amb gruixos fins a 30 centímetres. També a l'interior nord de la demarcació d'Alacant, en alerta groga per nevades. Uns 500 alumnes de l'interior valencià s'han quedat sense anar a escola a causa de la neu. El litoral nord de les comarques de Castelló es troba en preemergència per pluges intenses.

Problemes de trànsit

El temporal de neu, pluja i vent que afecta el País Valencià també ha tingut la seua incidència en el trànsit per carretera. Segons informa la DGT, la circulació és complicada a l'autovia A-3 al seu pas per Bunyol i Utiel a causa de la neu. La CV-803 està tallada al trànsit a l'altura d'Onil (Alcoià) així com la CV-801 a Ibi i la N-332 a Morella. En nombroses vies de l'interior de les comarques de Castelló i Alacant és necessari l'ús de cadenes i en algunes es prohibeix el trànsit a camions i autobusos. La neu també ha complicat la circulació per tren. L'alta velocitat entre València i Madrid ha patit retards fins a 20 minuts a causa de les nevades. Segons ha informat Renfe, la meteorologia impedeix que els trens puguen circular a velocitat màxima, especialment al seu pas per la demarcació de Conca. La forta pluja ha fet acte de presència a la demarcació de València, on s'han arreplegat 102 litres per metre quadrat a la Font d'en Carròs o 85 litres a Vilallonga . Les granissades i tronades intenses han afectat les comarques de la Safor i la Marina Alta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.