El Villar finalitza les festes d'estiu

El pressupost d'enguany ha superat els 249.000 euros en tal sols deu dies i obri diverses polèmiques al poble

El concurs de conducció de remolcs de tractor que s'hi celebra des de fa anys i que, en aquesta ocasió han guanyat, Ximo López «el corca», Francisco Ramírez i Antonio Mayorazgo, la Discomòbil de remat i la consabuda processó de Sant Isidre, han donat remat a les festes d'estiu d'aquesta localitat de la comarca dels Serrans, que han estat caracteritzades per la participació massiva en segons quines activitats lúdiques.

Prèviament al programa oficial de festes, la comissió de Carnestoltes de l'any vinent, va saber concitar l'atenció dels joves de la població i de les ciutats veïnes, en una festa temàtica de disfresses dels anys huitanta celebrada divendres 31 de juliol. Posteriorment s'hi programà la IV desfilada de Carnestoltes d'Estiu en que van participar un munt de joves que donaren color i festa als carrers habituals del recorregut.

Els berenars per a les ames de casa i els més majors del poble, han concitat una gran participació de persones al recinte de l'Institut Vell, tot i que la primera polèmica s'hi servia al dinar dels jubilats, degut a la qualitat del menú servit al restaurant amb que s'ha contractat enguany.

Així les coses, entre el 7 i el 17 d'agost, la vila ha viscut unes festes ben diverses i plurals, en que s'han invertit un total de 249.000 euros, quantitat aquesta que ha estat recollida per la comissió d'enguany, configurada per un col·lectiu de 52 persones de la quinta de l'any 1968, l'objectiu de la qual era proporcionar dies de festa, diversió i convivència, farcida de varietat, recuperació d'una part de la memòria històrica i plena de bona voluntat tal i com s'hi llegia al programa de festes repartit entre el veïnat.

El pregó treia al carrer la tradició i el costumari villarenc, mentre la «Vuelta a pie» feia aplegar-se més de 700 esportistes vinguts d'arreu el mapa valencià, a una convocatòria que arriba a la seua XVII edició.

La sessió de ballables va haver-se d'ajornar a causa d'una tronada d'estiu que sacsejà el terme municipal la vesprada nit del 8 d'agost, però això no ha estat entrebanc perquè les berbenes hagen estat ben atapeïdes de persones de totes les edats.

Cal subratllar la participació de l'Associació Cultural «Poupées du Plastic», que ha estat capaç de moure l'aspecte més assenyat de la festa, a base d'una fotomarató digital amb àmplia participació de persones, i una exposició col·lectiva d'art, a la sala Rafael Calduch.

En l'àmbit de les exposicions, la localitat ha viscut durant el temps de festa, la mostra de miniatures, l'exposició de fotografies de places, racons i carrers de Villar i l'exposició de cartells anunciadors del Carnestoltes vinent.

Disbauxa i alcohol

E.C

La part negativa de la festa, l'ha protagonitzada els excessos. L'ingesta d'alcohol pels joves en la nit de les paelles o en la vesprada de la cavalcada, ha planat per sobre d'una edició festiva que estava adreçada a ser viscuda de manera neta i amb respecte. Alguns pares interessats, han criticat el fet de programar activitats amb la solana del migdia. Els defensors dels animals (que sempre els hi ha a totes les poblacions) han manifestat la seua oposició a la celebració de qualsevol espectacle de bous a la plaça portàtil. Alguns ciutadans i ciutadanes amb habitatge a la part de ponent del poble, s'han queixat —amb raó— de haver permès contravenir la directiva europea i la normativa estatal i autonòmica, relacionada amb la durada de concerts, berbenes i balls. En aquesta ocasió, les discomòbils d'enguany, han superat amb escreix qualsevol horari racional. També ha sorprès una part de la població, la presència d'una autoritat militar (un sergent de la Guàrdia Civil) en actitud de presidència en la processó del dia 15 d'agost, darrere del clero local. Llevat d'aquests detalls, les festes d'enguany, han aportat alguna que altra novetat. /

Festa amb Roc i Pau

Enguany, la sorpresa ha estat en els dos personatges virtuals que han singularitzat el programa d'actes repartit per la comissió de festes formada per algunes de les persones nascudes durant l'any 1968. Roc i Pau han servit per emmarcar, a més del pregó, la part positiva de la festa, substanciada en les berbenes de la nit, les activitats infantils que han fugit de la calor i del sol del matí, del concurs de melons d'Alger, del teatre infantil i de majors, del bicipasseig pels carrers del poble, del concurs de llepolies, de la cavalcada d'estiu (amb excepció de l'accident protagonitzat pel tractor de joves desenfrenats), del sopar d'entrepans per als abonats a la festa, la ruta del colesterol, els castells de focs d'artifici, i tot allò que ha contribuït a fer poble, relligar el sentit de pertinença a una comarca i a una manera de veure la vida i a enfortir el sentiment de sentir-se villarencs amb totes les lletres, a base d'esforç en la recol·lecta d'un pressupost del qual l'ajuntament de la vila ha contribuït amb 30.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Reobren el rocòdrom municipal després d’estar un any tancat

FIGUERES
Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS