Societat

El Pirineu tanca una bona temporada d'esquí

El sector ho atribueix a l'abundància de neu des del primer dia i a una certa recuperació del consum

Dilluns van tancar la temporada les últimes estacions d'esquí del Pirineu que estaven obertes, i ho van fer amb xifres molt positives. Els primers càlculs del sector situen, segons l'estació, la xifra de forfets entre un 5% i un 20% per damunt de la temporada anterior. L'abundància de neu des del primer moment de la temporada, amb nevades que van permetre mantenir una bona base de neu a llarg dels mesos, ha fet capgirar les xifres negatives que registrava el sector els últims anys. A més, la retenció del consum producte de la crisi no ha estat tan acusada com en altres anys, segons fonts del sector. Des del Patronat de Turisme de Lleida s'ha qualificat la temporada com a “molt bona”. A l'inici de la temporada, el Patronat va situar com a bon objectiu assolir els 1,2 milions de forfets en les estacions de la demarcació de Lleida. Segons els primers balanços això s'ha aconseguit. Espot i Portainé han sumat 147.000 forfets venuts al llarg de la temporada, segons va anunciar ahir Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), que gestiona aquestes estacions juntament amb la Molina, Vall de Núria i Masella. Això són uns set mil més que l'anterior. Port del Comte ha registrat 115.000 usuaris, un 20% més que l'any passat segons el Patronat de Turisme. Boí ha registrat 120.000 forfets, un lleuger increment respecte de l'anterior. Queda la incògnita de la gran de la demarcació, l'aranesa Vaquèira Beret, que ahir encara no havia fet balanç de la temporada, tot i que podria acostar-se als 800.000 esquiadors.

Les estacions de FGC

A la resta del Pirineu català les xifres també han estat positives. Les estacions que gestiona FGC han registrat un total de 562.785 esquiadors (147.000 corresponen a les pallareses Espot i Portainé), la qual cosa representa un augment superior al 12% respecte dels 501.000 de la temporada passada. Per estacions, el nombre final d'usuaris es distribueix de la manera següent: la Molina, 316.926; Vallter, 60.000, i Vall de Núria, 38.859.

LA XIFRA

15
per cent
és l'augment del nombre d'esquiadors respecte a l'anterior temporada, segons les primeres dades del sector.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]